Reakcija organizma na tople i hladne napitke

0
445

Reakcija organizma na tople i hladne napitkeKada pijemo hladne napitke krvni sudovi se sužavaju, usporava se varenje i hidriranje organima je otežana.Telo troši energiju na regulaciju telesne temperature tzv. termoregulacioni proces.Nastaje u organizmu povećani gubitak vode što je suprotno od onoga što očekujemo.
Velika je zabluda da ispijanjem vode sagoreva višak unetih kalorija, ali to je zanemarljiv.Proces sagorevanja šteti varenju i negativno utiče na proces hidracije organizma.Nakon obroka ispijanje hladne vode stvara više štete jer nastaje višak sluzi, oslabi funkciju imunog sistema.Ukoliko posle jela konzumiramo hladne napitke digestivni sistem ima problema da ih svari.
Prednosti mlake-tople vode u odnosu na hladnu vodu: stimulisani su prirodni enzimi, pa je varenje poboljšano na prirodan način.Postižemo bolju pokretljivost creva, dobar napitak za regulaciju probave.Hrana se lakše razgradjuje.Topla voda vrši prirodnu detoksikaciju što se primećuje i na koži.Piti toplu vodu znači poboljšati varenje i stvoriti dobar osećaj organizmu.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.