Mapa celog tela

0
397

iridology_chart_largeGrana alternativne medicine koji se bavi izučavanjem obolelih delova očiju naziva se iridologija, koja je antička disciplina.Potiče iz grčke reči iris-šareni krug i logija-nauka koji znači kao nauka o membrani oka dužice, šarenici koji daje karakterističnu boju: plavo, braun, zeleno, smedja, sivo.Dužica reguliše količinu svetla koji ulazi u oko.Na osnovu dužici oka, iridolog može reći zdravstveno stanje pacijenta tj. utvrdjivanja stanja svakog organa.Dužica oka je podeljena na 12 segmenta kao sat na časovniku i 7 koncentričnih krugova sa sedištem u zenici oka.Ako postoji neka vrsta anomalija u organima koji se vide od broja jedan do broja sedam.Ti krugovi se odnose na: mozak, pluća, bubrege, creva, kožu.Iridologija govori o svim bolestima, traumama, akutnim i hroničnim degenerativnim bolestima, prisutnost toksina i teškog metala, koz koje smo prošli jer ostavlja trag u našem oku.Daje uvid u budućnost koji ima oblik trokuta, romba, kvadrata.
Postoje neke stvari koje iridologija ne može dijagnostikovati: prošle operacije, uzrok nesreće, trudnoću. Iridologija-Mapa tela je zapisana u membranama oka.Svaka dužica je jedinstvena, kao što je otisak prsta.Analizom svoje oči moguće je otkriti sledeća stanja:
-Periferni prstenovi sa spoljnim delom dužice su znaci hroničnog stresa.To znači nervozan tip, tenzija i napetost se gomilaju i prerastaju u migrenu, nesanicu, kolitis.Uzimati namirnice bogate magnezijuma, vitamine grupe B i taurina takodje može u vidu suplemenata.
-Tamne fleke upućuju na toksine-naslage.To znači da postoji problem sa jetrom, žučnim putevima ili je moguće loše varenje.Tada treba izvršiti detoksikaciju organizma, izbegavati belog brašna, slatkiše, mesne preradjevine, kafu, alkoholna i gazirana napitaka.
-Narandžasta kruna, znači da konzumirate previše šećera, i ugljeni hidrati formiraju koloidne ostatke koji usporavaju metabolizam i čine krv manje tečnim.Postoji rizik za oboljenje od hiperglikemije i kardiovaskularnih oboljenja.Potrebno je izbalansirati šećer, ugljene hidrate, eliminisati poslasticu i slatkiše.
-Mlečna zavesa prekriva čitavu membranu oka upućuje na previše kiseline, bolova u zglobovima i kožna oboljenja.Zato je potrebno alkalizovati organizam sa više voća i povrća, južnog voća naročito limuna.
-Široka površina zenice rupe u zenici i očne membrane može biti znak opšteg opuštanja vezivnog tkiva za pojavu bora i strije, lavabost ligamenata i nastanak preponske kile.Uzeti za jelo zeleno povrće, salate, morske plodove, suncukretovo seme, puno kalcijuma iz mlečnih proizvoda.Za negu kože koristiti hijaluronsku kiselinu i E vitamin.
-Žućkasto sunce zenica se formirala maleno kao sunce sa žućkastim svetlostima.To govori o emotivnosti, sklonosti alergijama, uglavnom kod osoba sa plavim očima.U jelovnik ubaciti integralne žitarice, pasulj, grašak, južno voće zatim oligoelemente naročito mangan.

iridodiagnosticaPregled dužice (irisa)

Pogledom u dužicu oka gleda se boja, oblik, flekica, linija, mrljica razne promene.Podeljena je na koncentrične krugove osim razlike u bojama, mogu se naći i defekti.Analiza irisa je često povezano sa homeopatijom.
Postoje tri osnovne konstitucijske kategorije:
*Limfatička (plave oči)
*Hematogenička ( smedje oči)
*Bilijarna (mešane oči)

Osim ovih kategorija postoje i podtipovi.Svaka konstitucijska kategorija nosi sa sobom odredjene predispozicije za pojedina oboljenja.Delovanjem spoljašnjih faktora na naše nasledje dolazi do promena u organizmu  koji su vidljivi na irisu.
Iridodijagnostika se vrši pregledom dužice oka oftalmološkom lampom, koje povećava oko i izgled dužice oko 30 puta.Ta metoda je bezbolna, precizna, jeftina i brza.Pregled dužice već može da se uradi izmedju 6-8 godine života jer tada je već dužica formirana.Po završetku pregleda odmah se dobija rezultat.
Kao što vidite oči su pokazatelji zdravstvenog stanja organizma i ogledalo duše.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.