Da li naša koža pati?

0
213

da-li-nasa-koza-patiSvakodnevne obaveze, zaboravnost, nepažnja prema koži koji zaslužuje dobru negu isto kao i drugi organi.Koži je cele godine potrebna zaštita naročito od spoljnih uticaja.Zimi treba koristiti jače kreme, koji zaštićuju od vetra i hladnoće jer isušuje kožu.Zaštitna krema kože UV 15. poželjno je koristiti zatim prirodne kreme na uljnoj bazi kao maslinovo ulje, bademovo avokado.Važno je i čišćenje kože losionom ili tonikom.Leti koristiti prozračnije hidratantne kreme koje sadrže visoku UV zaštitu.Zbog povećanog znojenja na pregibima može izazvati oštećenje kože, ojede, razmnožavanje gljivice.Poželjno je koristiti talk ili puder.Svakog jutra preko cele godine treba koristiti hidratantnu kremu prilagodjenu tipu kože.Svake večeri koža lica zaslužuje temeljno čišćenje blagim sredstvima za čišćenje lica mlekom, tonikom.Bubuljice ne treba dirati jer može doći do upale lojnih žlezda i stvaranja ranice koji se mogu inficirati.Ukoliko koristite tečni puder prethodno treba naneti na lice tonik, sloj hidratantne kreme i sačekati da se upija, pa tek onda naneti tečni puder.Blagi umirujući piling za lice može da se koristi jedanput u toku nedelju dana.Kremu za kožu uvek treba izabrati prema godinama starosti i tipu kože.Normalna koža ne zahteva specijalnu negu, nije podložna borama niti pati od bubuljica.Treba održati elastičnost što prirodno poseduje.
*Suva koža-je najsklonija borama, pa čak i umivanjem je suva i zategnuta.Tu je potrebna agresivnija nega lica.Uzeti kvalitetniju kremu koja usporava proces starenja kože i nastanak bore.
*Masna koža-zahteva hidratantne proizvode na bazi vode, ulja, sklona je bubuljicama zato kožu treba temeljno isčistiti i tonirati.
*Osetljiva koža-to je uglavnom sa iritacijama, suva sa borama.Sklon je proširenim kapilarima, alergijama.Koristiti prirodne preparate.
*Kombinovana koža-označava tip kože sa suvom i masnom kombinacijom.Suvi delovi lica kao čelo, nos, brada ne tretiraju se proizvodima za čišćenje namenjeni masnim delovima kože da ne bi dodatno još isušili.
Od rane mladosti kožu lica treba redovno negovati, sa odgovarajućom kozmetikom.Negovati ne samo lice, vrat već celu kožu.Izbegavati solarijum, sunce, dovoljno sna, zdrava hrana i dovoljno uzimanje tečnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.