Nar pogoduje i ženskom i muškom zdravlju

0
301

Nar_pogoduje_i_enskom_i_mukom_zdravljuNar ima i anti-aging učinak, sprečava prijevremeno i usporava prirodno starenje kože, pa ublažava bore, vlaži kožu lica i tijela, učvršćuje je i čini elastičnom. Nar pogoduje i ljepoti kose i noktiju, a kako smanjuje apetit, na njega se možemo pouzdati i u procesu mršavljenja. S obzirom da sadrži i biljne hormone, fitoestrogene, nar dokazano pomaže u slučaju hormonalne neravnoteže te ublažava neželjene simptome prije i za vrijeme menstrualnog ciklusa, a posebno u razdoblju klimakterija i menopauze.

Eliksir nara je i do deset puta jači antioksidant od zelenog čaja i crnog vina.Stoga, između ostalog ublažava ili sprečava nagle promjene raspoloženja, umor, noćno znojenje, navale vrućine i crvenilo kože i suhoću sluznice te što je posebno važno, djeluje i u slučaju osteoporoze. K tome, nar pogoduje i spolnoj želji, pa su primjerice u antičkom Rimu mlade djevojke nosile njegov cvijet u kosi kako bi dale do znanja da su zrele i spremne za ljubav.
Konzumiranje ploda i soka od nara koristi i u trudnoći, jer pozitivno djeluje na prenatalni rast i razvoj djeteta, posebno njegova mozga. No, nar nije od pomoći samo ženama, već i muškarcima. Brojne studije govore u prilog tome da su preparati na bazi nara od velike pomoći u sprečavanju ili ublažavanju posljedica zloćudnih oboljenja prostate.
Dokazano je primjerice da permanentno konzumiranje soka nara značajno smanjuje PSA (prostata specifični antigen) marker, odnosno vrijednost koja upućuje na to kolika je vjerojatnost da muškarac ima rak prostate. Nadalje, nar pozitivno djeluje i na libido, ali i pomaže kod manjih problema s erekcijom te poboljšava kvalitetu sperme i plodnost muškarca.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.