Bioritam

0
331

BioritamBioritam u prevodu znači ritam života, što zavisi o cikličnim promenama, koje počinje od rodjenja i traje celi zivot.Bioritam je usaglašen sa prirodnim okolnostima, koji se odvija ritmički po nekim zakonima.Glavni regulator bioritma je sunce, jer pod uticajem, čovek uskladjuje svoje aktivnosti.Čovek od svog rodjenja, počev od emocionalne, fizičke, intelektualne sposobnosti prolazi kroz povoljne i nepovoljne kritičkne trenutke.To najbolje potvrdjuju dani, kada se osećate dobro bez vidnog razloga, ili suprotno kada vam ništa ne polazi od ruke.

Razlikuje se tri vrste vida bioritma:

-Intelektualni bioritam označava kreativnost, koncentraciju sposobnost u jednom ciklusu i traje 33 dana.Kritični dani su: 1 i 17.Povoljno razdoblje od 2-16 dana, a nepovoljno od 18-33 dana.
-Emocionalni bioritam označava raspoloženje i naše osećanje.Jedan ciklus traje 28 dana.Kritični dani su: 1 i 15.Povoljno razdoblje od 2-14 dana, a nepovoljno od 16-28 dana.
-Fizički bioritam označava fizičke karakteristike organizma poput  zdravlja, izdržljivost, snagu.Jedan ciklus traje  23 dana.Kritični dani su 1 i 12 dana.Povoljan period je od 2-11 dana, a nepovoljan od 13-23 dana.
Dijagram bioritma pokazuje najbolji put nelagodnosti, napetosti, neraspoloženosti, mirovanje, negativnu smernicu ili kolaps.Grafičko prikazivanje se vrši sinusnim krivim linijama-sinusoidom.Pratimo okolnosti da se neki posao pozitivno završi, koji je vezan za datum rodjenja.
Kvalitet i sadržaj života će biti puno efikasnije, ukuliko poznajemo naš bioritam.Praćenje fizičkog, emotivnog, intelektualnog ciklusa pruža se mogućnost da razumemo, planiramo, svoje aktivnosti i budućnost, da živimo u skladu sa svojim mogućnostima.
Kritični danai su, oni za vreme kojih ciklusi prelaze iz negativne u pozitivnu fazu ili obrnuto.Ovo je period kad sistem doživljava velike promene.Kada se nalazite u negativnoj fazi, treba biti oprezan i izbegavati važne odluke psihofizičkog opterećenja.
Treba posebno istaći da vitalno slabe osobe su jako osetljive na promenu bioritma.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.