Loše navike

0
312

lose-navikeSvaki čovek treba da analizire svoje telo.Da počne od disanja. Boravak na svežem vazduhu je svaki dan neophodan bar pola sata u prirodi.Udahnuti vazduh sa puno pluća, tu je najbolja ventilacija.Ljudi uglavnom dišu površno i nepravilno.Kada želite više energije udahnite duboko kroz nos zadržite vazduh nekoliko sekundi, zatim izdišite dok imate vazduh u plućima.Pruža opuštenost, zadovoljstvo i relaksiranje.Nepravilno disanje usporava metabolizam i posledica je umor, slaba koncentracija, zaboravnost i depresija.
Važan činilac u čovekovom životu je Sunčeva svetlost, jer deluje baktericidno podiže odbrambene snage organizma, jača imuni sistem.Sunčeva svetlost je besplatan lek koji se malo koristi.
Savremeni svet je suočen sa bolešću koja se zove „Maliluminacija“ (nedostatak sunca), život ne treba provesti u senci,  treba koristiti pogodnosti sjajnog, blistavog i sunčanog dana.
Jer „zdravlje nije sve, ali bez  zdravlja sve je ništa“
Pušenje ili biti zdrav
Pušači nemaju dovoljno kiseonika u krvotoku, brže zamaraju i godinama nakupe krvni otrov kao katran,nikotin, ugljen monoksid itd. i dolazi do raznih oboljenja, koja provociraju pušenje to su koronarna bolest, povišen krvni pritisak, smanjen protok krvi, poremećaj ritma srca, razna plućna oboljenja, emfizem, uporan pušački kašalj.
Kafa za uživanje
Najvažniji sastojak kafe je kofein.Konzumiranje puno kafa u toku dana izazove toksičnost u organizmu, jer deluje nadražujući.Ima uticaj na CNS, može da izazove razdražljivost, lupanje srca, drhtanje vrtoglavicu. Zato je važna umereno konzumiranje dnevno od jedne do dve kafe.
Previše masti
Svakodnevno konzumiranje masti, masnih preradjevina, masno meso može da izazove bolesti kardiovaskularnog sistema.Dolazi do zasićenosti organizma do povećanja holesterola i
triglicerida.Promena ishrane je odličan početak za poboljšanje celokupnog zdravlja.Koristite u ishranu puno voća i povrća.
Redovna fizička aktivnost
Budite aktivni, svaki oblik fizičke aktivnosti kao hodanje, šetnja, trčanje pomaže da sagoreva više kalorija, tako se postiže na najbolji način idealna telesna težina.
Premalo tečnosti
Količina vode koju treba dnevno unositi je različita zavisi po osobi, po konstituciji, po godišnjoj dobi.Zdrava osoba dnevno treba da unosi oko 2 litre vode.
Započnite dan uvek sa čašom hladne vode.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.