Ishrana u toku 1. i 2. meseca

0
779

dojenje1Tokom prvih 10 dana dajte bebi 8 podoja ili mlečnih obroka (ukoliko je na veštačkoj ishrani). Mlečni obroci se sastoje od industrijski adaptiranog mleka u prahu. U nedostatku ovog, dajte delimično adaptirano, a samo izuzetno dvotrećinsko tečno kravlje mleko.
Količinu svakog pojedinog obroka postepeno povećajte od 10-60 g. Od 11.- 30. dana, tokom 24 sata, dajte bebi 7 mlečnih obroka (podoja).
Nastavite sa davanjem istih vrsta mleka kao u prethodnim danima. Količinu svakog pojedinog obroka povećavajte od 60 -100 grama.
Od 15. dana počnite sa davanjem AD vitamina (3-5 kapi) i nastavite tokom cele prve godine, osim prilikom sunčanja. Količinu AD vitamina iz adaptiranog mleka uračunajte u dnevnu dozu, tako da ne pređe 300-400 ij.
Tokom 24 sata dajte bebi 6 mlečnih obroka (podoja). Nastavite sa davanjem istih količina mleka kao u prethodnom period u količini od 100-120 g po obroku.
Dajte vitamin C (tablete od 50 mg) u dogovoru sa lekarom, naročito ako je beba rođena nezrelija. Možete dati prikladan multivitamin Picovit ili Videilin.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.