Liposukcijska ishrana

0
103

Liposukcijska ishranaTo je zdrava ishrana za mršavljenje, vrlo je popularna na našem regionu.U osnovi slična je proteinskoj dijeti, suština je u unošenju dosta zdrave masti, proteina i smanjeni unos ugljenih hidrata.Uključujući se i odrdjeni suplementi i dodaci u vidu proteinskih napitaka.Pored klasičnog jelovnika podrazumeva i dodatke ishrane u vidu aminokiselina.
Liposukcijska ishrana ima više tretmana koji traju u različite vremenske periode.Odgovarajući tretman zavisi od osobe, telesne težine, viška masti, vode i mišića.Isto kao i proteinska dijeta usled smanjenog unosa ugljenih hidrata i povećanog masa proteina i masti, telo počinje da troši masne rezerve, kao gorivo i tako dolazi do slabljenja i gubljenja masnih naslaga.Na ovaj način ishrane možete izgubiti od 7-10% telesne težine u roku od 10 dana.
Liposukcijska ishrana nije namenjen svima već samo onima koji mogu fizički da izdrže, zato se savetuje konsultacija s nitricionistom.Može da prepiše odgovarajući protokol u zavisnosti vaše gojaznosti koji može da traje od 10, 21, 14 ili 30 dana.
To umnogome razlikuje od estetskog liposukcijske metode koji je invazivni tretman uklanjanja potkožnih masnih naslagasa stomaka, butine.To je jedna vrsta metoda koja je fizički bolna i veoma skupljiv, posle koje je rezultat odmah vidljiv, koža nije istegnuta i to je put do lepšeg izgleda i linije.
Kod liposukcijske ishrane važno je izbegavati ugljene hidrate, potrebnu energiju nadoknaditi ishranom koji se bazira na mastima i proteinima.
Kod liposukcijske ishrane mora se pridržavati sledećih pravila:
-svako jutro piti limunadu bez šećera
-svake večeri šolju čaja za probavu
-dnevno piti bar 2 litre vode
-izmedju obroka može da se pije kafa, čaj bez šećera i limunada.
Ako ste jako gladni možete jesti sveže krastavce ili napraviti Sasi vodu od krastavaca.
Sasi voda:2 litre vode, 1 srednji krastavac isečen na kriške ili kocke, 1 limun, manji koren od djumbira, 12 lista mente ili 1 kašika suve mente.
Pored toga nabavite sledeće dodatke ishrane:
*probiotik (koji će održati zdravi mikrofloru creva)
*2 tablete dnevno multivitamina sa C vitaminom
*Omega3 masne kiseline.
Dozvoljene namirnice:
1.piće:mineralna voda, nezasladjeni voćni sok, sokovi od povrća, čajevi bez zasladjivača.
2.mlečni proizvodi:nemasno obrano mleko do 1% mlečne masti, nemasni jogurt, mladi sir, sir od obranog mleka.
3.voće:bilo koje sveže voće, bareno voće-kompot bez šećera, sušeno voće, smrznuto voće
4.žitarice:sve vrste integralne žitarice grubo mlevene, pirinač, ovas, ječem, pekarski proizvodi.
5.meso:živinsko meso, riba, divljač.
6.namirnice koje u potpunosti treba izbaciti iz jeleovnika:rafinisana biljna ulja, margarin, bombone, čikolade, marmelade, med.
Jeste li znali?organizam burno reaguje na unos ugljenih hidrata tako što pojačano luči insulin u cirkulaciju krvi.Izaziva reagovanja pankreasa.Insulin tada ne pretvara šećer već stvaraju se masne naslage.Postoji bliska veza insulina i povećane vrednosti triglicerida u krvi.Masti se u ćelijama uskladištuju ako u njima postoji supstancija koja se naziva dioksiacetonfosfat.To je u stvari nusprodukt razlaganja glikoze (ugljeni hidrat)ako u organizmu nema dovoljno ugljenih hidrata nema skeleta za izgradnju masti, tada organizam se obraća svojim masnim ćelijama i traži energiju.
Kome se liposukcijska ishrana ne preporučuje?
-deca mladje od 14 godina ne smeju biti na toj ishrani
-trudnice i dojilje imaju pojačanu potrebu za vitaminima i mineralima, takodje za mastima, proteinima i ugljenim hidratima.
-osobe sa hormonskim poremećajima
-dijabetičari, bubrežni bolesnici i oboleli od jetre
-oboleli od kancera i drugih teških bolesti.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.