Dečije igraonice

0
101

Dečije igraoniceDanašnji tempo života zahteva da se pomogne mališanima već u najranijoj fazi razvoja, da se druže sa ostalom decom.U najranijoj fazi razvoja kada se najviše sinapsi razvijaju i kada puno stvari upijaju iz sredine u kojoj rastu.
Naučno je potvrdjeno da je rana stimulacija mozga najvažnija u sveopštem razvoju zato ove igraonice fokusiraju na razvoj sitne i krupne motorike, tako i akomodacija oka, grafomotorike metodom zadovoljava detetove potrebe.
Neke dečije igraonice se bave sa Montesori metodom i Montesori materijalom, da se zadovoljava sva dečija potreba za redom kako orijentacija, istraživanje, manipulacija, tačnost, smišljenost i preciznost.
U nekim dečijim igraonicama se nalazi i kozmetički studio, kafić.To služi za roditelje koji su doneli decu u igraonicu, da i sami roditelji zabavljaju odnosno ulepšavaju ili releksiraju dok decu animira stručno osoblje.
Igraonice su opremljene raznim rekvizitima vrhunskog kvaliteta počev od tobogana, ljuljaške, sportskih pomagala, X BOX konzolama, stoni fudbalom, bilijar stolom, stonim hokeju.Dečije igraonice se razlikuju jer postoje samo klasnične igraonice dok su druge mnogo ozbiljniji u obliku kreativnih igraonica po Montesori programu, koji je grupisan u pet centara:
-centar za praktični život
-senzorno-percrtivni centar
-jezički centar
-matematički centar
-kosmički centar
Roditelji odlučuju u koju dečiju igraonicu će pustiti svoje dete, koji najviše odgovara za socio-emocionalni i fizički razvoj.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.