Dete bez bolesti i preko zime

0
227

Dete_bez_bolesti_i_preko_zimeJesen je stiglo, uglavnom mališani šmrkuću, najviše oni koji borave u kolektiv, vrtić, obdanište, škola.Za zdravo dete prehlada nije nikakav problem može da prodje i bez simptoma.Ukoliko dobija i temperaturu, apatično, slabo jede, treba biti obazriv od strane roditelja.Potrebno je ojačati njegov imuni sistem, usporiti ritam života, otkazati njegove obaveze i posvetiti mu više pažnje.
Važna je zdrava ishrana, više južnog voća i povrća sa što manje slatkiša.Meso kuvano ili pečeno.Tokom zime je potrebna  više kalorija, da bi se temperatura tela održala na normalnom nivou.Mlečni proizvodi uglavnom sadrže bifidobakterije i laktobacile, koji dobro deluju na crevnu floru i jačaju imuni sistem.
Važno je često provetravati prostoriju i biti bez dima.Često pranje ruke je značajno jer time se sprečava mogućnost zaraze.Treba pustiti mališana na svež vazduh, da bude fizički aktivan i što je mnogo važno, da dovoljno spava.
U zimskim danima roditelji često kupuju biljna sredstva za jačanje imunog sistema.U većini slučajeva to je nepotrebno.Više vredi malo C-vitamina u obliku praška pomešano sa vodom bez šećera, uz dodatak prirodnog soka od narandže ili mandarina.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.