Dete i telefonski poziv

0
258

Dete_i_telefonski_pozivČesto se dešava da vam je potrebna mirna telefonska komunikacija.Uglavnom sva deca se uzbude, budu neposlušni i predstavlja vam poteškoće što se tiče razgovora.
Pitanje glasi:Šta možete uraditi?
Treba iskoristiti na telefonu opcije HOLD  i MUTE. Savremena tehnika omogućava i pruža šansu da prilikom razgovora, kada vaše dete počinje da „Vas uznemirava“, pritisnite dugme MUTE.Na taj način ćete i dalje da čujete vašeg sagovornika, ali on neće čuti vašeg nestašnog mališana.Dugme HOLD će vam omogućiti, da se obratite detetu a da vas osoba s druge strane žice ne čuje.

Sakrivene igračke:

Pored telefona negde držite „sakrivene“, važne igračke.Kada želite na miru da razgovarate, dajte detetu skrivenog medu, lutku, autić, slikovnicu, koje ste baš za takve prilike ostavili.

Tajni signali:

Kod većeg deteta starije od četiri godine probajte zajedno da smislite „tajne signale“, pomoću kojih ćete oboje da raspoznajete važan poziv za vas.To može da bude podizanje ruke u vis.
Dete će imati osećaj da zajedno sa vama učestvuje u nečemu veoma važnom dogadjaju.Na taj načan možete obaviti na miru poslovni razgovor.

Signali za važne poruke:

U slučaju da dete hoće nešto da vam saopšti dok telefonirate, naučite ga da svoju želju kasnije podeli sa vama.Prethodno treba objasniti da vi kao roditelj imate pravo na telefonski razgovor bez ometanja.Može da vas prekine u slučaju kada je to zaista neophodno (povreda, glad, WC).
Dok odrasli telefoniraju, ukoliko je moguće treba preći u drugu sobu, da na miru se obavi razgovor.Malom detetu ne treba u ruke dati slušalicu, jest da je to simpatično, ukoliko vas zovu bliski priljatelji, rodjaci.Treba svatiti da telefon nije igračka.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.