Bolest sa hiljadu lica

0
277

Bolest sa hiljadu licaHronični umor je pravo značenje za bolest sa hiljadu lica.Stalno ste umorni, bez obzira na to i kada se dobro naspavate.Gubite snagu, volju i sve vam teško pada.Tačan uzrok se ne zna ali može da se predstavlja smanjena funkcija štitne žlezde (hipotireoza), zatim hronična mononukleoza, anemija, depresija, autoimuna bolest, gojaznost.Preterana upotreba alkohola i kafe, pušenje.Takozvani sindrom hroničnog umora može da se javi kod adolescenata koji znaju da zamene noć za dan.
Ovoj sindrom pogadja populaciju izmedju 40-50 god. života i to četiri puta više žene nego muškarce.Svakodnevni život žene sačinjava najveći teret.Od radnog mesta, preko dece, kuće, spremanje, kuvanje.Univerzalna metoda lečenja ne postoji.Treba da se ispita uzročnik i tako da se sprovodi lečenje.Glavni simptomi su: dugotrajan umor, loša koncentracija i pamćenje, glavobolja, nesanica, osećaj slabosti, bezvoljnost, bol u mišićima i zglobovima.
Umor možemo savladati da spavamo bar 8 sati dnevno, popodnevni odmori, promena stila života, pojačati imunitet, piti razne vitamine, smanjiti stres, po potrebi psihoterapija ili lekovi.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.