Bebina lična higijena

0
742

9_gresaka_koje_cineČišćenje lica se vrši prvih mesec dana,posebno za brisanje lica i očiju možete koristiti mlak čaj od kamilice (spolja) na 100ml vode 1 kafena kašika kamilice ili 1 filter kesica ili čak 3% Acidi Borici što možete kupiti u svim apotekama.Nos se čisti bebi štapićem pažljivo,što smo nakvasili u prokuvanu mlaku vodu.Uši takodje obrišite bebi štapićem ili pelenom bez dubljeg zavlačenja u ušni kanal, zbog eventualne povrede.Prvih mesec dana izbegavajte mazanje lica bez obzira na promene pa brišite ga mlakim čajem od kamilica. Kasnije možete koristiti bebi sapun ili bebi hidratantnu kremu pa čak i bebi mleko.Telo mažite u hladnim danima masnim premazom, pregibe, izmedju nogu, oko čmara dobro će Vam služiti bebi ulje, bebi krema pa čak i mast Jecoderm. Leti kada je toplo i bebe se znoje posle kupanja posipajte talkom-puderom.

Kada je koža jako suva prvih nedelju dana revitalizirajte i to sa bebi uljem,kantarionovom uljem,maslinovo, ribljem uljem. Preko leta naročito obratite pažnju na vlažnu kožu,jer je pogodna za razvoj mikroorganizmima.Zato u toku letnjeg dana bar dva do tri puta kupajte Vašu bebu, osvežite kožu i posipajte puderom.Bebine nokte na rukicama i nogicama secite nedeljno jedan do dva puta ,prigodnim makazicama dok Vam beba SPAVA (zbog povrede). Bebu kupaje svaki dan, najbolje uveče da bi ste i Vi draga majka više odmorili.Posle kupanja pažljivo obrišite celo telo finim peškirom samo za bebu,iposle korišćenja bebi kozmetike obucite ga.

Ako ste željni da saznajte koliko je vaša beba napredovala izmerite telesnu težinu, kada beba SPAVA(zbog slučajnog pada sa vage).

Bilo šta radite sa bebom PRIČAJTE, što više ali bez tepanja znači normalnim jačinom glasa.
Beba se umiri na majčinim grudima.Naučite od prvog dana na normalne kućne zvuke.
NE ZATVARAJTE vrata od bebine sobe da bi ste je čuli.Sobu često provetravajte zbog kiseonika.
Svaka beba u prvim danima puno spava ako je zdrava.Ustvari onoliko koliko je potrebno.
Beba u početku ne razlikuje noć od dana, zato treba pomoći,da uspostavi ritam spavanja da noću više spava.
Ne brinite,ako beba po vama malo spava.San je individualna stvar odnosno potreba.Važno je da ne naviknete na uspavljivanje.Pustite da sama zaspi.Obratite pažnju da pred spavanje ne bude gladna, žedna, mokra ili uznemirena.Ne utopljavaljte je suviše.Bebu stavite u svoj krevet da spava a ne sa VAMA u velikom krevetu, jer se stvara loša navika.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.