Sterilizacija i higijena bebinog pribora

0
114

Sterilizacija i higijena bebinog priboraDok beba ne napuni godinu dana starosti, važno je temeljno čišćenje i sterilisanje bebinog pribora.Bebin imunitet još nije dovoljno razvijen, zato morate biti pažljivi.Pre hranjenja bebe vaše ruke treba dobro oprati toplom vodom i sapunom.Posle hranjenja bebe treba oprati flašicu i cuclu, koristiti NUK četkicu i NUK deterdžent radi temeljnog čišćenja.Sterilizaciju bebinog pribora treba vršiti svakodnevno, možete uraditi iskuvavanjem, električnim sterilizatorom ili u mikrotalasnoj pećnici.
Sterilisanje iskuvavanjem:
Za ovu metodu potrebna je duboka šerpa sa vodom i poredjati pribor za hranjenje bebe.Svi elementi treba da budu ispod nivoa vode.Pazite da bude van domašaja malog deteta.Pribor držite najmanje 10 minuta u vreloj vodi.
Sterilisanje uz pomoć pare:
Postoje različite vrste parnih sterilizatora, ali pre upotrebe treba pročitati uputstvo proizvodjača, bez obzira da li se vrši sterilizacija u mikrotalasnoj ili je baš pravi sterilizator.Kada stavite pribor za sterilizaciju, treba pripaziti da su otvori okrenuti nadole.
Nekoliko reči o NUK deterdžentu i četkici:
NUK deterdžent služi samo za pranje bebinog pribora.Sadrži prirodne sastojke, specifične enzime, koji otklanjaju ostatak mlečnih proteina.Vrlo je korisno za pranje bebine flašice, šolje, kašikice, cucle, pumpe za izmlazanje i igračaka koje mogu da se peru.
NUK deterdžent sa svojom nežnom formulom je bezopasan za bebino zdravlje, PH je neutralan, bez boje i mirisa.NUK četkica je ogovarajućeg oblika, osigurava temeljno čišćenje cucle i bočice.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.