Neobične činjenice u razvoju beba

0
329

neobicne-cinjenice-u-razvoju-bebaMale bebe imaju nezreo nervni sistem, mozak u razvoju, i bez životnog iskustva.
*Bebe ponekad štucaju za vreme dojenja.Tada se radi o neuskladjenosti disanja i gutanja.Beba u isto vreme pokušava da proguta mleko i udahne vazduh, ali posle izvesnog vremena beba usavršava ovu veštinu.
*Lažni kašalj-može biti samo privlačenje pažnje, ta navika traje vrlo kratko i pojavi se širok osmeh jer primećuje zabrinutost za ljude koji kašlju.
*Dete raširi ruke prilikom pada.Prilikom pada bebe prilagodjavju svoj odbrambeni sistem i instinktivno šire ruke.To je znak da se nervni sistem pravilno razvija.
*Drhtanje bebe usred smeha-tada se promeni lice, nervni sistem je još u razvoju, a tanka bebina koža ne može regulisati detetovu telesnu temperaturu.
*Dete zna ustati, ali ne zna da sedne.Odojče zna uz nečiju pomoć da ustaje na svoje noge, ali sama ne zna da sedne.Spuštanje u sedeći položaj  nije urodjeno već je to radnja koju mora naučiti vremenom uz koordinacije nakon nekoliko padova.
*Brzo zaboravi naučenog.Dete nakon naučenog brzo i zaboravi, vrlo je kompleksno samo za jedan dan razlike već je zaboravio izvesnu radnju.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.