Žena je najusamljenija prve godine majčinstva

0
246

ena_je_najusamljenija_prve_godine_majinstvaPočetak majčinstva bi trebalo biti vrijeme u kojem su žene najsretnije, međutim, prema najnovijem istraživanju ispada kako su to najusamljenije godine.

Tada se žene udalje od obitelji, prijatelja, kolega s posla, te im to razdoblje postaje značajno drugačije od onoga kako su zamišljale da će biti.

Gotovo 53 posto žena u tom se razdoblju osjeća vrlo izolirano i usamljeno, a devet od deset pogodio je gubitak društvenog života, te su se osjećale kao da više ne vode normalan život.

Istraživanje provedeno na 2.000 novih majki pokazalo je kako ih samo 29 posto živi u istom gradu kao roditelji, a tek 7 posto u istom dijelu grada.

Prijatelji bez djece nemaju vremena, bake i djedovi žive kilometrima daleko, susjedi vrlo rijetko navraćaju, a prijatelji s djecom u svoje slobodno vrijeme radije odlaze u kupovinu, a istovremeno malo dijete je iznimno zahtjevno.

Zbog toga bi buduće majke trebale prije rođenja djeteta kreirati društvenu „mrežu“ i inicirati dobre odnose sa susjedima i prijateljima koji žive u blizini kako bi spriječile usamljenost.

 

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.