Pismo novorodjene bebe

0
21

Pismo novorodjene bebeDragi Moji-rodjenje bebe je najlepši trenutak koji može da se dogodi u životu.Biti roditelj je osećaj celog sveta.Uloga roditelja je vrlo prijatna puno predivnih i svršenih ternutaka sa mnogo odgovornosti, puno ljubavi, podrške, pogled na svet, vaspitanje i odgoj svoje bebe.
Prvi osmeh koji beba upućuje sa jasnom porukom: neizmerno te volim i radujem se što sam tvoja beba.Novorodjenče od roditelja prepoznaje majčin glas i miris, kasnije povezuje sliku i ton.Mamino lice je znak sigurnosti.
Prvih mesec dana života svake bebe za većinu roditelja je najteži period, prilagodjavanje na novunastalu situaciju.Podrazumeva se dojenje, bebina lična higijena, grčevi u stomaku, spavanje, šetnja.Svaka majka se unapred priprema za bebin dolazak.Beba se radja sa „tzv. primitivnim refleksima“, koji se gube do kraja prve godine-odraz je nezrelost nervnog sistema.Najbitniji su refleks traženja usnama (rooting), refleks sisanja, moro refleks i refleks hvatanja dlanom i tabanima.
-Sad me slušajte pažljivo:
Dragi roditelji ja kao novorodjena beba, obarćam se vama da ne očekujte mnogo od mene.
*dajte  bar šest nedelja da malo porastem, da se odmorim, opustim se i sazrevam.
*u maminom stomaku nisam znala za glad i žedj, ali vas molim da me nahranite i napojite kada treba.
*oprostite kada plačem to je jedini način da vam saopštim  da mi nešto treba ili sam nesrećna.
*vodite računa o vama zdravo se hranite, odmarajte se i vežbajte da imate dovoljnu energiju da me podižete.
**Pazite svoj brak da imam srećnu porodicu, lepo detinjstvo da imam mamu i tatu.
Moje odrastanje neće trajati večno uživajte uz mene, dok sam malena jer vreme prolazi i nikad neću biti mala i omiljata kao sada.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.