Zdravstvene tegobe biraju odgovarajuću klimu

0
91

Zdravstvene tegobe biraju odgovarajuću klimuNa nagle promene vremena visoke temperature, vruć vetar nas čini razdražljivim.Kada razmišljate o godišnjem odmoru birajte klimatske uslove što će vam najviše odgovarati.
Meditaranska klima:odlikuje se suvo, toplo i sunčano leto.Zime su blage i vlažne, bogati su ozonom i sadrže čestice morske soli.To je najzdravija klima.Boravak preko leta povoljno deluje i prija astmatičarima, alergičarima srčanim bolesnicima i oni koji često boluju od bronhitisa.
Okeanska klima:karakteristična je čistoća vazduha sa visokom sadržajem ozona i morske soli, blage temperature sa sunčevim zracima.Vlažnost vazduha i temperatura zavisi od geografskog položaja, vetra i udaljenosti od mora.Ova klima poboljšava raspoloženje i revitalizuje organizam.
Planinska klima:za ovu klimu je karakteristično čist vazduh, intenzivno sunčevo zračenje, nizak barometeorski pritisak.Poravak na planinama olakšava disanje ubrzava metabolizam, povećava nivo hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca.Naročito prija osobama obolelih od bolesti nervnog sistemai disajnih organa.
Mrtvo more:jedino ima ovo područje 330 sunčanih dana godišnje.Pada vrlo mala količina kiše 50mm/m2.Karakteristično je niska vlažnost, suv vazduh i visoka temperatura.Pogoduje osobama sa psorijazom, artritisom, reumom, alergijom, vitiligom, dermatitisom i cističnom fibrozom.
Nagla promena klime može izazvati šok čak i kod zdravih osoba.Aklimatizacija treba da traje od 2-4 nedelje.Za klimoterapiju preporuka je duži boravak u odabranom području.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.