Mehanizam djelovanje prehrani

0
199

formula_VM-75Lijekovi pak, prirodne procese najčešće modificiraju prema željenim učincima, uz više ili manje izražene neželjene učinke. Djelovanje lijekova pokazuje rezultate u razmjerno kratkom vremenskom intervalu, dok je dodacima prehrani potrebno nešto više vremena da bi postigli fiziološku ravnotežu i određeni učinak u organizmu. Lijekovi stoga predstavljaju mogući izbor za kontrolu simptoma i bolesti, a značaj dodataka prehrani leži u prevenciji koja se temelji na provođenju zdravih životnih navika.
Sveobuhvatne multivitaminsko-multimineralne formule na jednostavan i dobro prihvaćen način pružaju dnevnu nadoknadu svih potrebnih nutrijenata, a njihovim redovitim korištenjem, prije razvoja početnih promjena na organskim sustavima, klinička manifestacija i pojava prvih simptoma bolesti može se odgoditi za više od deset godina. Kako se kronični fiziološki i patološki procesi odvijaju vrlo polako, u nekim slučajevima potrebno je još desetak godina od pojave simptoma do kliničke slike razvijene bolesti ili stanja. Važno je, stoga, zaključiti, da redovito korištenje dodataka prehrani može znatno usporiti ili čak zaustaviti kronične procese, te tako doprinijeti poboljšanju kvalitete života u svim dobnim skupinama.
VM-75 – dnevna nadoknada nutrijenata u jednoj tableti
kVM-75 visoko je učinkovita formula vitamina i minerala za sportaše, i sve osobe sa izraženom povećanom potrebom organizma zbog neurednog stila življenja i/ili nedostatne prehrane, te za osobe na dijeti. Vitamini i minerali formulirani su tako da omoguće maksimalnu apsorpciju i brzu ugradnju u metaboličke procese.
Elementi sadržani u vrhunskoj Solgar multivitaminsko-multimineralnoj (MVM) formuli VM-75 su vitamini A, B kompleks (tiamin, riboflavin, niacin i/ili niacinamid, pantotenska kiselina, piridoksin, biotin, folna kiselina, cijankobalamin), vitamin C, vitamin D i vitamin E, te minerali kalcij, magnezij, cink, jod, selen, bakar, krom, bor i željezo, a količine navedenih elemenata, ali i ostalih sastojaka, u samo jednoj tableti, dostatne su za nadoknadu dnevnih potreba pri povećanim psihofizičkim naporima. Uzimanje jedne tablete na dan važno je zbog činjenice da jednostavnost doziranja znatno utječe na suradljivost i redovito uzimanje suplemenata.
Među mineralima, posebno treba izdvojiti jedinstveno kelirano željezo u formi bisglicinata koje ne izaziva konstipaciju, te bor koji je od izuzetne važnosti za kosti i zglobove. Naziv VM-75 dolazi od količine 75 mg za većinu iz skupine B vitamina koji ima važnu ulogu u organizmu, ponajprije na metaboličke procese kao i na procese u samim stanicama, dok je djelovanje vitamina C sinergistički upotpunjeno dodatkom bioflavonoida. Hesperidin je flavonoid koji djeluje kao snažan antioksidans, sa povoljnim učinkom na smanjenje kolesterola i krvnog tlaka, te očuvanje gustoće kostiju. Vitamin E sprječava oksidaciju masnih kiselina čije cijepanje može izazvati potencijalno opasne interakcije, jednako kao i prirodni beta karoten. Prirodni beta karoten još sudjeluje u zaštiti staničnih membrana i pospješuje učinkovitost imunološkog sustava. Formula sadrži i vitamin D koji je uključen u niz metaboličkih procesa povezanih sa pravilnim funkcioniranjem različitih organskih sustava npr. pluća, bubrezi, jetra, gušterača ili štitnjača, a povećana potreba izražena je tijekom zimskih mjeseci kada ja zbog manjka sunca smanjena produkcija u koži. Selen, krom, bakar, cink i kalcij upotpunjuju iznimno učinkovitu formulu i sudjeluju u izgradnji snažnih antioksidativnih enzima glutation-peroksidaze i superoksid-dezmutaze, te tako sprječavaju oštećenja uzrokovana djelovanjem endogenih i egzogenih slobodnih radikala. Također, potiču detoksifikacijske procese u jetri, zaštitu očiju, kontrolu glikemije, aktivnost imunološkog i zaštitu kardiovaskularnog sustava, izgradnju kostiju, rad mišića i kognitivne funkcije.
Sinergističko djelovanje svih sastojaka omogućuje da VM-75 ima veću učinkovitost nego svaki element zasebno. Redovito uzimanje jedne tablete Solgar VM-75 na dan, može se preporučiti odraslim korisnicima svih dobnih skupina, neovisno o zatečenom zdravstvenom statusu. Osobe koje su svakodnevno izložene povećanom fizičkom opterećenju i/ili stresu, s više ili manje izraženim simptomima kroničnih promjena, mogu uzimanjem jedne tablete VM-75 dnevno, znatno osnažiti prirodnu sposobnost organizma u očuvanju fizioloških i usporavanju patoloških procesa. Najveću korist imat će osobe koje su na vrijeme, u punom zdravlju, prepoznale važnost prevencije, i učinkovitost dodataka prehrani u unaprjeđenju zdravlja i zadržavanju visoke razine kvalitete života. (nagrada za sveukupno najbolji vitaminsko mineralni proizvod u 2006. – Health Food Business)
Multi-nutrient formula
kMulti-nutrient formula namijenjena je sportašima, te aktivnim ljudima mlađe i srednje dobi, kao pomoć pri svakodnevnim fizičkim naporima, i kod stresa uzrokovanog modernim načinom života. Sinergističko djelovanje sastojaka štiti kardiovaskularni sustav, poboljšava rad mišića, potiče prirodne metaboličke i detoksikacijske procese u probavnom sustavu, te pospješuje imunološki odgovor organizma na infekcije. Blagi psihoaktivni učinak očituje se u povećanoj otpornosti na stres i poboljšanju kognitivnih funkcija. Solgar Multi-nutrient donosi organizmu potrebne vitamine i minerale, dodatno obogaćene ekstraktima iz 15 biljaka i 2 alge, te probavnim enzimima, a posebno valja izdvojiti lecitin, omegu, ginko i još niz aktivnih supstanci.
Ova sveobuhvatna multivitaminsko-multimineralna formula na jednostavan i dobro prihvaćen način pruža dnevnu nadoknadu svih potrebnih nutrijenata, a njihovo  redovito korištenje doprinosi boljoj funkciji i bržem oporavku opterećenih mišićnih skupina, te može znatno usporiti ili čak zaustaviti nastanak kroničnih promjena na ostalim organskim sustavima. Solgar Multi-nutrient rezultat je rada vrhunskih stručnjaka, koji su koristeći najbolje sirovine i napredne tehnološke metode, ispunili Solgar standarde kvalitete i zadovoljili najviše nutricionističke zahtjeve. Multi-nutrient ne sadrži konzervanse, umjetne boje ili arome, te ne sadrži mliječne sastojke koji mogu izazvati alergije.
Prenatal Nutrients – multivitaminsko multimineralna formula za trudnice i dojilje
kSolgar Prenatal Nutrients je posebno formuliran dodatak prehrani koji sadrži pažljivo odabrane i međusobno uravnotežene vitamine, minerale i druge nutrijente, neophodne ženama prije i tijekom trudnoće te za vrijeme dojenja, odnosno za postnatalni razvoj djeteta. Kombinacija vitamina pridonosi očuvanju i poboljšanju funkcije imunološkog, kardiovaskularnog i neurološkog sustava, a minerali, u keliranim oblicima radi bolje i lakše iskoristivosti, pripremljeni su kao podrška lokomotornom i hematopoetskom sustavu.
Proizvod se ističe dodatkom selena koji svojim djelovanjem može smanjiti rizik od nastanaka sindroma nagle smrti dojenčeta. Iako se taj sindrom ne veže za točno određeni uzrok, posredna istraživanja i zaključci upućuju na povećanu učestalost kod dojenčadi s manjkom selena. Dodatak L-asparaginske kiseline potiče glukoneogenezu, izmjenu aniona i kationa na staničnoj membrani, te djeluje kao stimulirajući neurotransmiter u mozgu, što može smanjiti osjećaj umora.
Solgar Prenatal sadrži kelirano željezo u obliku bisglicinata koje ne uzrokuje konstipaciju niti osjećaj mučnine.
Solgar VM-75, Multi-nutrient i Prenatal rezultat su rada vrhunskih stručnjaka, koji su koristeći najbolje sirovine i napredne tehnološke metode, ispunili Solgar standarde kvalitete i zadovoljili najviše nutricionističke zahtjeve.

Izvor: ordinacija.hr

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.