Klasična Mezoterapija

0
259

mezoterapija2Klasična mezoterapija je medicinska tehnika ubrizgavanja različitih aktivnih supstanci mikroinjekcijama u dublje slojeve kože i potkožno tkivo. Koristi se za terapiju bola, degenerativnih oboljenja, sportskih povreda, proređivanja kose (alopecija), a poslednjih godina vrlo je popularna za rešavanje različitih problema iz oblasti estetske medicine.
Tehnikom mezoterapije mogu se tretirati određeni problemi na koži koji su posledica starenja, kao što su bore na licu, opuštena i dehidrirana koža lica, vrata i dekoltea, poremećaji pigmentacije, a takođe je veoma uspešna i u tretmanu lokalnih masnih naslaga i celulita.
Preparati bazirani na različitim aktivnim sastojcima se u formi mezoterapijskih koktela ubrizgavaju tankim iglicama u vrlo malim količinama u određenu regiju do dubine i do 6 mm, a kod tzv lipolize i do 12 mm.
U sastav mezoterapijskih koktela ulaze, u zavisnosti od problema koji se tretira, različiti farmakološki preparati, kao i prirodni biljni ekstrakti, vitamini, minerali, enzimi, homeopatski preparati, aminokiseline, hijaluronska kis. i dr.
U slučaju lipolize tj tretmana lokalnih masnih naslaga kokteli su formulisani tako da blokiraju deponovanje i podstiču oslobađanje masti iz masnih ćelija, podstiču cirkulaciju i sagorevanje masti. 

Sastav koktela je veoma važan za uspešnost tretmana i prilagođava se potrebama svakog pojedinačnog pacijenta.
KO MOŽE DA SE PODVRGNE MEZOTERAPIJI?
Sve odrasle osobe između 16-75 g koje su zdrave su kandidati za mezoterapijske tretmane lokalnih masnih naslaga, celulita kao i tretmane podmlađivanja. Idealni kandidat za mezoterapiju je osoba dobrog zdravlja, fizički aktivna, koja nije gojazna, tj čiji višak telesne težine ne prelazi više od 10 kilograma, i ima lokalizovane depozite masti i celulita koji ne reaguju na dijetu i redovno vežbanje.
KOJE TELESNE REGIJE SE MOGU TRETIRATI?
* masni jastučići na struku
* masne naslage na stomaku
* „jahaće pantalone“
* masne naslage na leđima
* zadnjica
* masni jastučići oko kolena
* podvaljak
* lice i vrat
* ruke
* leđa
* noge
* šake
* struk
ŠTA TREBA UČINITI PRE TRETMANA?
Preporučljivo je da se pre tretmana pojede manji obrok bogat proteinima i da se na dan tretmana ne unose bilo kakvi napici i hrana koji sadrže kofein. Preporuka je i da se 7 dana pre tretmana obustavi primena aspirina i srodnih lekova.
KOLIKO JE DUG OPORAVAK POSLE TRETMANA?
Odmah po završenom tretmanu pacijent može da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima. Treba izbegavati tople kupke 8 sati, a nanošenje šminke (ukoliko je rađen tretman lica i vrata) min 4-8h posle tretmana. Takođe treba izbegavati intenzivnu fizičku aktivnost u prvih 48 sati, kao i različite druge tretmane (EMS, UZ, LPG, ručna masaža) u prvih 72 h posle tretmana.
KOLIKO JE PROCEDURA BEZBEDNA I KOJI SU NEŽELJENI EFEKTI?
Modrice su najčešći neželjeni efekat i one se povlače posle 7-14 dana. Za brže povlačenje modrica savetuje se primena preparata na bazi arnike. Bol, blagi otok i crvenilo mogu da se jave posle tretmana lokalnih masnih naslaga i oni se povlače kroz 48-72 h. Retko se javljaju alergijske reakcije na ubrizgane sastojke mezoterapijskih koktela.
KOJI SU REZULTATI MEZOTERAPIJE?
Rezultati variraju u zavisnosti od životnog doba, telesne građe i od toga u kojoj meri je problem koji se tretira izražen. Kod većine pacijenata značajni rezultati počinju da se uočavaju posle prvih 3-4 tretmana. Prosečan broj tretmana u slučaju tretiranja celulita je 10 tretmana koji se sprovode 1x nedeljno, a kod lipolize 3-4 tretmana jednom mesečno.


POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.