Ubrzavanje metabolzma

0
315

Ubrzavanje_metabolzmaZa doterivanje linije mora da se preduzme nov način života.Za vitkost je potrebno trošiti više kalorije nego što se unosi u organizam.Za poboljšanje metabolizma su prehrambene navike na prvom mestu.
Ishrana: posle noćnog odmora, doručak ne treba preskočiti.Metabolizam se usporava zbog štednje energije.Zato je potrebno imati u jelovniku:protein, zeleni čaj, kalcijum, crna čokolada.
Lak san: pre spavanja ne treba jesti bar 2-3 sata, uzimati alkohola, izbegavati kasno vežbanje-trening.U spavaćoj sobi ne treba držati računar, televizor, i spavati u tišini.Nedovoljno spavanje usporava metabolizam povećava lučenje hormona grelina, koji prouzrokuje glad.Zato se često  dešava ustajanje noću zbog gladi što prouzrokuje kontrareakciju za nastanak gojaznosti.
Voda:Za pojačanje metabolizma puno će učiniti voda za piće jer ubrzava metabolizam za oko 30%. Vodite računa da dnevni iznos bude od 2-2,5 lit. na dan.
Trening: vežbanje bar 2-3 puta nedeljno po 30 min. metabolizam troši još dodatno oko 200 Cal.Intenzivno vežbanje drži metabolizam u ubrzanom stanju i posle treninga a to topi kalorije.Veoma je dobro vožnja bicikla i trčanje.
Ojačati mišiće:kroz trening ojačamo i mišiće i ubrzavamo metabolizam.Mišići više troše kalorije nego masna naslaga.Mišićne mase troše oko 50-100 Cal. dnevno, dok ista količina masti samo oko 5 Cal. dnevno.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.