Astragalus

0
355

AstragalusAstragalus (Astragalus membranaceus), Huang Qi ( kineski naziv ) se koristi vekovima u kineskoj tradicionalnoj medicini za opštu stimulaciju i uravnoteženje fizioloških funkcija i kao izuzetno mocno sredstvo za jacanje tela protiv raznih bolesti.
Astragalus vodi poreklo iz severne Kine. Deo biljke koji se koristi u medicinske svrhe je cetiri do sedam godina star suvi koren. Postoje mnoge vrsta vitamina i lekovitog bilja koje mogu da obezbede jacanje i normalno funkcionisanje imunološkog sistema a Astragalus je najbolji od njih.
Astragalus je bogat Selenom, antioksidansom koji se koristi kao zaštita i podrška imunom sistemu za prevenciju gripe i prehlade i respiratornih infekcija
Astragalus pomaže telu u zaštiti od raznih bolesti i štetnih uticaja koje nas okružuju tako što stimuliše proizvodnju i cirkulaciju imunoloških faktora u krvi, T-celije, koje predstavljaju jednu od kljucnih linija odbrane organizma od bolesti.
Astragalus pomaže boljem funcionisanju srcacih funcija pa se stoga preporucuje srcanim bolesnicima a dokazano snižava krvni pritisak. Takode, Astragalus štiti organizam od toksicnog dejstva lekova.
Brojne studije su dokazale da Astragalus pomaze kod ponovnog uspostavljanja imunološkog sistema kod osoba obolelih od raka, pokazao je efikasnost i kao diruetik i u lecenju srcane kongestije, a veoma cesto se koristi i kao pomocno sredstvo u lecenju Alchajmerove bolsti.
Prema kineskim istraživanjima, Astragalus se preporucuje za zaštitu organizma od štetnosti anti-kancer sintetickih lekova te za poboljšanje ukupnog imuniteta pacijenta a koristi se kao redovan dodatak tretmanima protiv raka.
Astragalus je izuzetno delotvoran u borbi protiv alergija
Tradicionalni nacin pripreme u Aziji korena Astragalusa je kuvanjem u supi ili pripremanjem caja a kineski herbalisti ga preporucuju da se koristi kao izuzetno efikasno sredstvo za podizanje imunog sistema.
Preporuceno doziranje sušenog korena Astragalusa je 1-25 g dnevno u obliku caja, 3-6g skuvano u 2 dl vode ( 15-20 min) u 3 dnevne doze.

.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.