Tehnika masaže

0
201

Pokreti ruku dlana i jagodice prstiju mogu biti različiti, ali se ipak mogu grupisti u tri velike kategorije: pritiskivanje, vibracija, lupkanje.
Pritiskivanje može biti različitog intenziteta, lako pritiskanje, površno doticanje, srednje ili jače pritiskanje u vidu gnječenja.Pritiskanje se vrši dlanom ili jagodicama prstiju.Ako se zahvata dublje područje primenjuje se gnječenje, valjanje i razmekšavanje.Drugi oblik je štipkanje kože.
Vibracija je više puta ponovljeno pritiskanje a može imati različiti vid zavisno od ritma i načina pritiskanja.Može biti vršena sa jagodicama prstiju ili ravna lokalna na odredjenom mestu, ili da se izvodi dlanom.
Lupkanje obavlja se lupkanjem kože, jagodicama prstiju ili unutrašnjom ivicom dlana ili pesnicom.
Priprema za masažu:
Osoba se postavlja obično u ležeći položaj bilo na trbuh ili ledja, a ponekad u sedeći položaj.Sto treba da je dosta širok, osoba dobro postavljen shodno njegovoj gradji i oboljenju koje se tretira.Pripremaju se sledeća sredstva što se koriste kao:talk, ulje, razne masti, emulzije, pomade protiv bolova i sl.
Telo može biti podeljeno na više delova za masažu: kao glava lice i vrat zatim trup, ledja i trbuh.Gornji ekstremiteti, prsti i šaka.Ručni zglob i podlaktica.Lakat i nadlaktica.Rame, donji ekstremiteti, prsti i stopalo.Koleno i nadkolenica, skočni zglob i potkolenica, kuk.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.