Živeti sa prirodom

0
5

Ubrzanim tempom života, ljudi nedovoljno borave u prirodi sa izgovorom da nemaju vremena, i dane radije provedu kod kuće ili u kafićima.
Aktivnosti u prirodi su neophodni naročito izlaganje Sunčevim zracima jer podstiče sintezu vitamina D, popravlja raspoloženje,sportske i  timske aktivnosti, socijalizacija, su vrlo potrebne, za celokupno zdravlje organizma priroda umirujuće deluje naročito za funkcionisanje organa i krvnih sudova, održavanje telesne kondicije, sprečavanje gojaznosti, popravlja cirkulaciju i krvni pritisak.Povoljno deluje na kardiovaskularni, respiratorni i nervni sistem.
Iskoristite blagodete prirode poput zelenila i zvukova prirode, koristeći besplatnu terapiju  sa velikom količinom kiseonika koji hrani i okružuje ceo organizam.
Napredak tehnologije i industrije nas je udaljio od prirode, ali ostalo je naše poverenje jer priroda pruža ekosistemskih usluga kao što je voda, hrana, lekovite biljke i prirodni ciklusi kao što su godišnja doba.
Prirodna dobra „prirodni kapital“ je važna za privredu, poljoprivredu, šumarstvo i za turizam.Kada je telo čoveka povezano sa prirodom utiče na imunitet organizma.Manja je osetljivost na virusne i bakterijske infekcije.Pluća prodišu čist vazduh sa puno kiseonika, mišići srca doživljavaju dobrobit prirode i doprinosi boljem zdravlju.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.