Odabir mineralne vode

0
34

Odabir mineralne vodeMineralna voda je najzdravije piće za organizam jer sadrži supstance neophodno za zdravlje.Vrlo je korisna kao zamena koja se prirodno gubi iz organizma zatim održava balans elektolita.Raspolaže sa antibakterijskom i antifungicidnom dejstvom.Čistač organizma od toksina- detoksikator, i terapijski deluje za mnoga oboljenja.
Odakle minerali u vodama? ove vode dolaze iz dubokih slojeva zemlje, gde je u kontaktu sa stenama.Taj kontakt rastvara minerale iz stena i kada se voda izvire na površinu dobija se voda sa mineralima i raznim supstancama.
Upotrebu mineralne vode nemoguće je generalizovati za svaku osobu u zavisnosti od uzrasta, klimatskih uslova, fizičke aktivnosti i nutritivnog statusa.Svaka mineralna voda ima prednosti i nedostatke i može biti vrlo specifična.Dobra mineralna voda sadrži niske koncentracije nitrata i sulfata, hlorida i natrijuma.Mineralne vode razlikuju se po suvom ostatku, PH vrednosti i količini ugljen dioksida tj. gaziranosti.U sastav vode ulaze makro i mikro elementi što su potrebni za normalan rad nervnog, koštanog sistema i za faktor koagulacije krvi.
Zaključak:svako treba odabrati odgovarajuću mineralnu vodu to su alkalne vode sa PH vrednošću iznad 7.
kada je reč o ambalaži najbolje je staklo, ali danas je popularna PET ambalaža
(polietil tetraftalat) voda može da stoji do godinu dana.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.