Kako uočiti simptome plodnosti?

0
522

Kako_uoiti_simptome_plodnostiKada planirate dete, jedna od glavnih stvari koju trebate imati na umu jeste da vidite da li ste plodni. Kada pokušavate da ostanete u drugom stanju, trebalo bi da napravite beleške o vašem ciklusu. Kako bi vam olakšali „posao“ donosimo vam neke od znakova koji pokazuju da ste u plodnom periodu.
Neki će reći da je ostajanje u drugom stanju jednostavan proces. Međutim, postoji mnogo stvari koje moramo uzeti u obzir pre nego što pokušamo ostati u drugom stanju. Ono što većina parova misli jeste da im je za taj „posao“ potrebno samo da vode ljubav.
 

Grčevi u želucu
Jedan od glavnih znakova koji pokazuje da ste u plodnoim danima jesu grčevi u donjem delu stomaka.

Osećaj vlažnosti
Postoje dani kada se zapitati zašto se tada osećate izuzetno vlažno u odnosu na druge dane. Ovo je samo pokazatelj da ste u plodnom razdoblju. To je neprijatan osećaj, a mnogim ženama se ne sviđa ovaj period plodnih dana.

Grudi vam postaju osetljive

Najčešći znak plodnosti jesu osetljive grudi. Odmah nakon ovulacije, vaš nivo progesterona ide prema gore, tako da vaše grudi postaju osetljive i bolne.

Vi ćete se osećati uzbuđeno
Primetićete neobično visoku želju za seksom. To je takođe znak plodnog perioda. Povećanje seksualnog nagona je zajedničko iskustvo za većinu žena.

Nadutost
Jedan od znakova plodnosti je i nadutost želuca. „Divljanje“ hormona koje se događa za vreme ovulacije izaziva nadutost.

Mučnina
Hranu koju ste voleli daje vam neprijatan osećaj u želucu. Mučnina je takođe još jedan znak da je vaše telo spremno za bebu.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.