Primena magnezijuma za majku i dete

0
259

Primena_magnezijuma_za_majku_i_deteU toku trudnoće zbog hormonskih promena povećava se izlučivanje magnezijuma putem urina.Zato je potrebno dodavati magnezijum u vidu suplementa, kako bi se postigao prirodni balans u organizmu.
Magnezijum pospešuje rast materice, doprinosi pravilan rast kostiju i ostalih organa fetusa, tokom zadnja tri meseca trudnoće, dete deponuje preko 7 mg. magnezijuma dnevno.
Magnezijum je važan za normalno funkcionisanja mišićnog sistema kod trudnice naročito za funkcionisanje mišića materice kao i prevenciju gračeva u mišićima potkolenice i butine.Za vreme trudnoće peristaltika creva i protok hrane kroz digestivni sistem usporen, magnezijum doprinosi ubrzanju ovog procesa na prirodan način.Prevencija pobačaja i prvremenog porodjaja zatim prevencija kontrakcije naročito u prvom trimestru trudnoće.
Magnezijum je multifunkcionalni mineral, koji se dobro podnosi, često se preporučuje kao dodatak u ishrani u vidu suplementa u toku trudnoće, pa sve do kraja perioda dojenja.Naročito kod višeplodnih trudnoća redovna primena magnezijuma pomaže u prevenciji komplikacija.Trudnicama je potreban dnevni unos od 300-350 mg magnezijuma.Dojiljama se savetuje povećanje unosa na 400 mg dnevno.Dovoljan unos magnezijuma može da se obezbedi balansiranom ishranom za vreme trudnoće ili dojenja za koju na žalost nema vremena niti finansijska mogućnost.Današnji tempo života posao, stres, nezaposlenost otežava redovan i pravilan unos potrebnih hranljivih materija.Da bi se postigao dnevni unos potrebnih količina magnezijuma treba pojesti na primer: 7 banana, 300 g. graška, 9 parčića integralnog hleba, 300 g. kikirikija.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.