Pomoć trudnici u raznim problemima

0
365

Pomoc_trudnici_u_raznim_problemimaU svakoj trudnoći postoji sporedni neželjeni efekti kao:glavobolja, grčevi u mišićima, lupanje srca, opstipacija, višak želudačne kiseline, stres, iznenadni bol.
Glavobolja u trudnoći može da se olakša nežnom masažom u predelu slepoočnice uljem eukaliptusa, nane, hladnim oblozima.Dobro deluje i šetnja na svežem vazduhu a san i psihički odmor je najbolji savet.Ukoliko su glavobolje učestale, bez prekida predstavlja ozbiljan problem tada je potrebna konsultacija sa lekarom.
Višak želudačne kiseline mnoge trudnice pate od refluksa (vraćanja ) želudačne kiseline u jednjak i imaju česte jake bolove.Evo nekoliko saveta:pred spavanje se popije čaša mleka.Spavanje na visokom jastuku sa podignutom gornjom polovinom tela.Grickanje suvog neslatkog keksa ili šetnja na svežem vazduhu.
Neredovno pražnjenje creva-opstipacija predstavlja problem, usporavanje uzrokuje povećan nivo hormona u trudnoći.Usporava se peristaltika creva.Preporučuje se uzimanje hrane bogate vlaknima sa puno tečnosti.Redovna fizička  aktivnost doprinosi poboljšanju peristaltike creva.
Iznenadni bol u snu grčevi u mišićima najčešće se javljaju u drugom trimestru trudnoće i to uglavnom noću.Noge dobro istegnite, oslonite se na krevet ili zid i nežno masirajte.
Stres ako je žena tokom trudnoće izložena stalnom stresu zdravlje deteta može biti ugrožen a rizik od prevremenog porodjaja povećan.Pod uticajem stresa nivo hormona progestrona se snižava, pošto taj hormon inhibira kontrakcije, povećava se i rizik od pobačaja.Niži ili nizak nivo progesterona zbog stresa izaziva neurodermatitis kod deteta.U ovom slučaju magnezijum pomaže pri relaksaciji, opuštanju i  umirenju.Kod akutnog stresa, nervne napetosti organizam zahteva veći nivo magnezijuma.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.