Prenatalna refleksologija

0
563

Prenatalna refleksologijaRefleksologija je neinvazivni, prirodni opuštajući tretman sa masažnim pokretima stimulišu odredjene tačke na stopalima i šakama. Kod trudnice vrlo je značajna da poboljšava zdravstveno stanje.Trudnica bolje se oseća jer pospešuje cirkulaciju, vrši se eliminacija otpadnih materija iz organizma, otklanja energetske blokade i lakše podnosi hormonske promene usled stalnih fluktuacija.
Treba otići kod profesionalnog masera-refleksologa koji će prilagoditi tretmane prenatalne refleksologije.Stimulisanje pogrešne tačke kod nestručnog lica može izazvati nuspojave i ugroziti trudnoću.
Nakon primene prenatalne refleksologije prestaju jutarnja mučnina, povraćanje umor, bolovi u vratu i ledjima, smanjuju se otoci i trudnica postaje sa puno energije.Ako se radi o rizičnoj trudnoći svakako treba pitati svog ginekologa za ovaj tretman.Ukoliko možete ići kod refleksologa dajte pravu sliku o vašem zdravlju.Recite ako imate povišen krvni pritisak, bolove u nogama, otoke ili ne spavate noću, i da li ste anksiozni.Na osnovu informacije terapeut će znati koje tačke treba stimulisati.Sredstva kojima se izvodi masaža mora biti prirodna, neutralna i prijatna za kožu.Uglavnom se radi bademovim uljem može da se dodaje kakao puter i neko mirisno ulje (lavanda, mandarina).
Vreme trajanja mesaže oko 45-60 minuta.Može da se vrši u drugom tromesečju trudnoće jednom nedeljno, a u trećem može i češće.
Zaključak:rezultati prenatalne masaže su:
-eliminisanje osećaja bola u vratu i ledjima, kukovima i nogama
-smanjen pritisak na karlicu
-priprema mišića koji su važni u toku porodjaja
-sprečavanje pojave grčeva u listovima nogu
-ublažavanje glavobolje
-poboljšanje cirkulacije
-olakšan protok limfe
-opuštanje na telo i psihu
Ne preporučuje se prenatalna masaža:
Trudnicama s rizikom, prevremenog porodjaja i raznim rizicima, kada trudnica stalno treba da bude pod kontrolom ginekologa.Krvni ugrušci, preeklampsija, bolovi u trbuhu i u prvih 18 nedelja trudnoće.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.