9. nedelja trudnoće

0
226

Jutarnji rituali još nisu prestali naročito mučnina, ali može da se javi gorušica zatim problemi sa varenjem.Malo da se pozabavite, uzmite dnevnik i zabeležite u velikim crtama tu snagu, moć, izdržljivost što preživljavate svaki dan.Zašto bi to ne bi dokumetovali!
Telo i život majke: jaki ste i snažni sve činite za vašu bebu.Uzmite češće obroke, pijte vitamine i odlazite na kontrolni prgled kod ginekologa.Uzmite više ugljene hidrate dobro će učiniti za vaš organizam.Unesite oko 800 Cal dnevno.
Razvoj bebe: dobre vesti! ove nedelje možda ćete čuti otkucaj srca vaše bebe pomoću Dopplera.Ako još ne čujete zakazaće vam kontrolu za par dana.Formiraju se kosti, hrskavice brže se razvijaju ruke i noge zatim prstići na rukama i šake se bolje vide od stopala i prstiju na nogama.Pojavljuju se bradavice, koren od kosice.Pankreas, anus i žučna kesa je na mestu.Bebina glava je polovina od tela i bradavica je pogurena u grudni koš.Ove nedelje već se zna da li je beba muškog ili ženskog pola razvijaju se genitalije.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.