Kako održati kontakt s poslom za vrijeme rodiljnog dopusta?

0
209

rodiljni-dopustŽivot se kreće ubrzanim tempom i gotovo je nemoguće cijelo vrijeme biti u tijeku sa svim događajima, čak i kad ste cijelo vrijeme na poslu. A kad vam se dogodi da na posao ne idete po godinu dana ili čak tri, prirodno je da osjetite strah od toga da će vaše mjesto zauzeti netko spretniji, mlađi i da će vam povratak biti težak. Što učiniti?

Diskretna dostupnost

Nemojte u potpunosti izbrisati svaki kontakt s vašom profesijom. Nađite 10 do 15 minuta na dan da prolistate novine koje prate ono čime se inače bavite ili da prosurfate internetom i budete u tijeku s najnovijim događajima na profesionalnom području te povremeno nazovite dragu kolegicu s posla kako biste se raspitali o onome što se događa u vašoj tvrtki.

Ako se bavite poslom koji se može obavljati od kuće, možda ćete već nakon 6 mjeseci moći početi raditi i polako se vraćati u poslovnu kondiciju. Neće sigurno biti jednako lako kao kad nije bilo djeteta, ali sami ćete vidjeti koliko vam to odgovara i s vremenom uspostaviti ritam u kojem će svi biti zadovoljni − i dijete i nadređeni i vi sami.

Budite u skladu s tehnologijom

Možete se koristiti poslovnim forumima na internetu kako biste bili u tijeku s onime što se događa na vašem poslu. Nitko od vas ne očekuje da se puno bavite poslom, no nekim ženama to pomaže da se ne osjete kao da su potpuno izgubile tlo pod nogama zbog novog načina života koji je postao podređen djetetovim potrebama. Sami procijenite koliko ćete vremena i angažmana uložiti da pratite novosti iz poslovnoga svijeta.

Vrijeme samoupoznavanja

Rodiljski dopust dobar je povod da se zapitate jeste li za sebe izabrali profesiju koja vas ispunjava i usrećuje ili biste se, pak, voljeli iskušati u nečemu drugome.

Zato ne začuđuje kad neke žene nakon rodiljskog odluče ostaviti stari posao i potražiti novi ili, pak, upisati neki novi tečaj koji će im omogućiti da se bave nečime što ih više zanima, a istodobno možda ostavlja više slobodnog vremena za druženje s djetetom.Vrijeme je ovo kad ćete možda postati svjesni nekih svojih talenata koje ste s godinama potpuno zanemarili ili niste ni znali da ih imate.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.