Obiteljske večere zdrave za vaše dijete

0
239

Obiteljske_veere_zdrave_za_vae_dijeteObiteljska okupljanja oko stola za vrijeme večere nisu samo važna kako bi se obitelj povezala nego imaju itekako pozitivne učinke na zdravlje vaše djece. Osim što djeca više cijene kuhane obroke, vode konverzaciju s ostalim članovima i tako imaju osjećaj prisnosti, zajedničke večere stvaraju zdrave prehrambene navike.

Slika Istraživanje objavljeno u časopisu „Pediatrics“ doznalo je koje sve pozitivne učinke imaju zajedničke večere na zdravlje i ponašanje djece. U istraživanju su sudjelovala djeca u dobi od 3 do 17 godina, a posebno su znanstvenike zanimale njihove prehrambene navike i kilaža. Rezultati su zanimljivi – što obitelj češće sjedi zajedno za stolom za vrijeme večere, to djeca imaju prosječno zdravu i normalnu kilažu za njihove godine. Uz to rade zdrave nutricionističke odluke, otvoreniji su za zdravije namirnice, i manje su izloženi riziku obolijevanja od poremećaja u prehrani.

Kuhana hrana je naravno zdravija i sadržava manje kalorija od brze i gotove hrane koja se sve češće servira na obiteljskim stolovima. Znanstvenici su također naglasili kako konverzacija koja se zbiva za stolom utječe na to da djeca unose točno onu količinu hrane koja im je dovoljna. Osim na prehranu, konverzacija utječe i na stvaranje pozitivnih navika.

Zbog toga se, unatoč stresu i manjku vremena, nemojte odreći zajedničkih večera. Pripremite zdrav obrok, no ne morate u njega ulagati truda kao da okupljate cijelu širu obitelj. Ova navika je dobra za naše zdravlje, ali podjednako i za stvaranje prisnijih odnosa između članova obitelji.
Izvor:budi.in

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.