Poljubci I Zarazne Klice

0
254

Svako dete, želi roditeljsku ljubav, pažnju, nežnost i zato nemojte se bojati poljubiti svoje dete, kadgod to želite. Najbolje da ga ne ljubite u usta i da mu ne pušite u lice.
Zarazne klice ima svuda u okolini,  vazduhu,  na predmetima u sobi.  Takodje i u usnoj šupljini i na rukama. Većina ovih klica su bezopasne.  Dete će postepeno preuzeti klice od osoba iz svoje okoline i nositi ih u grlu,  nosu i u ušima. Zato treba paziti kod svake prehlade,  upale ždrela,  da ne bih prenosili zarazu na dete.  Treba zabraniti svako dolaženje kod deteta ako je bolesno,  (respiratorna infekcija).  Dečiji imunitet je dosta slab i lako dolazi do zaraze.  Ne treba se bojati ako dete stavlja u usta svoje kućne predmete.  Važnu ulogu igra u vezi zaraze broj dece, s kojom se igra naročito u zatvorenom prostoru.
Prosečan  jedinac, koji  živi u seoskoj  usamljenoj kući,  redje se oboli, jer je manje  izložen zarazi.  Prosečno dete, koji dobar deo dana provodi u jaslici, dečijem vrtiću, velikog grada,  bit će često prehladjeno,  bilo da bolesno ne dodje u dodir sa zdravom detetom.  Nebriga roditelja da prehladjeno dete odnesu na čuvanje u vrtić.  Najbolje par dana držati u kućnom pritvoru,  dok se malo ne oporavi.
„Savet Roditeljima“:-Mislite na Vaše dete.
Mislite na tudju decu.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.