Konjska mast

0
148

Konjska mastOriginalan recept za balzam „Krauterhof“ je zemlja Nemačka, koji je i kod nas prisutan.Zašto su dali ime „konjska mast?“, jer nema nikakve veze sa konjima.Reč je o grešci prilikom prevoda sa engleskog jezika-Horse chestnut balsam-što znači balzam od divljeg kestena, ali je pogrešno preveden kao konjski balzam (horse), i tako se taj naziv ostao u javnosti.
Sastoji se od prirodnih sastojaka to su:divlji kesten, vinova loza, valerijana, hajdučka trava, kamilica, hmelj, komorača, matičnjak.Bazu čine alkohol, voda i ricinusovo ulje.
Na tržištu postoji konjska mast u zelenoj i crvenoj boji.
Indikacije su:zelena konjsak mast ima efekat hladjenja, ublažava bolove, deluje kao analgetik.Prodire duboko u kožu poboljšava cirkulaciju, sprečava pojavu grčeva i upalnih procesa, koristi se za reumu, gihta, hemoroida i upalnih vena.Sadrži osim osnovnih sastava ruzmarin i arnike.Ovaj mast dobro se upija u kožu, ne ostavlja masne tragove, hladi delove tela gde se namaže.
Crvena konjska mast zagreva mesto na koje se aplikuje.Pored ostalih prirodnih sastojaka sadrži imelu mirodjiju.Koristi se za cirkulaciju hladnih stopala, ruke, kod diskus hernije, kod sportskih povreda, upale mišića, išijasa i protiv celulita.
Konjska mast može da se kupi u apotekama ili prodavnicama zdrave hrane.Konjska mast je najbolja i najdelotvornija po nemačkoj recepturi.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.