Dexamethason-Neomycin

0
132

Dexamethason-NeomycinDexamethason-Neomycin 0,1%+0,35% kapi za uši/oči-rastvor.Sadrži dva leka za lokalnu, spoljašnju primenu glukokortikoid deksmetazon koji se koriste za smanjenje zapaljenjskog procesa i antibiotik neomicin-sulfat koji sprečava razvoj bakterijske infekcije.
Dexamethason-Neomycin se koristi za lečenje zapaljenja oka, uha kada je u pitanju bakterijska infekcija.U slučaju prisustva crvenila u oku/očima zbog kortikosteroida ne sme se koristiti.Lek ne treba koristiti duže od sedam dana ukoliko nema kliničkog poboljšanja.
Sastav: 1 ml rastvor sadrži 1 mg (0,1%) deksametazon natrijum fosfata i 5 mg (0,5%) neomicin sulfata.
Delovanje:Dexamethason je glavni lek, poseduje imunosupresivno i antiinflamatorno delovanje.Posle lokalne primene ovog leka brzo se ispoljava na vežnjaču, suzbija ranih znakova zapaljenja, hiperemije, eksudacije bola i migracije ćelije.Neomycin je efikasan antibiotik širokog spektra, koji eliminiše moguću bakterijsku infekciju.
Indikacije:Dexamethason-Neomycin preporučuje se u lečenju inflamatornih oboljenja prednjeg segmeta oka sa prisutnom bakterijskom komponentom i sekundarno inficiranih, alergijskih oboljenja kao Conjuctivitis  alergica, Blepharitis, Keratitis marginalis, iritis, Iridociklitis, uveitis anterior.
Doziranje:zavisi od infekcije ukapava se 1-4 X dnevno kod hroničnih oboljenja i teškim imunološkim stanjima svakih sat vremena po 1-2 kapi.
Kontraindikacije:virusne infekcije, gljivične infekcije, akutne purulentne infekcije, tuberkuloza oka i alrgija na neomycin.
Neželjena dejstva:kod nekih osoba Dexamethason-Neomycin aplikovan u oko može prourokovati povišen intraokularni pritisak ili sekundarni glaukom.Dok je midrijaza retka pojava.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.