Espumisan meke kapsule

0
158

Espumisan meke kapsuleEspumisan je gastrointestinalni lek, koji se primenjuje za simptomatsko lečenje tegoba koje su nastale usled nakupljanja gasova u sistemu organa za varenje, kao npr. nadimanje (meteorizam) ili gasovi (flatulencija).Služi i za pripremu kod ispitivanja trbušne regije kod radiografije, sonografije (ultrazvuk).Nakupljanja gasova mogu biti funkcionalni poremećaj u gastrointestinalnom traktu u vidu osećenja punoće, pritiska, podrigivanja, nadimanja, krčenja creva.
Flatulencija je ekspulzija mešavine gasova kroz rektum, koji je bioprdukt digestivnog procesa.
Lek Espumisan sadrži 40mg simetikona, pomoćne supstance-glicerol (85%), metilparahidroksibenzoat, želatin, boju žutu (yellow).Izgled okrugle meke želatinske kapsule žute boje, glatke površine.
Ne uzimati ako ste alergični na bilo koji sastojak leka.Za vreme trudnoće i dojenja treba mišljenje ginekologa, mada se ne očekuju negativne posledice nakon primena leka.Nema uticaja na sposobnosti prilikom upravljanja motornim vozilom.
Doziranje leka:kod simptomatske terapije uzrokovanih gasom, nadimanje ili gasovi deca od 6 god starosti 2 kapsule  (ekvivalentno 80 mg simetikona) 3-4 X dnevno.Odrasli uzimaju 3-4 kapsule.
Drugi farmaceutski oblici su dostupni za mladu decu i novorodjenčad.Uzima se pre ili posle jela.Može da se koristi tokom dužeg perioda vremena.Trovanja Espumisanom nisu poznate.Simetikon se ne preuzima i ne apsorbuje se u telo.
Lek držati van domašaja dece.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.