DNK analiza-Selfi

0
160

DNK analiza-SelfiDNK Selfi prikazuje informacije o predispoziciji nekog oboljenja, o leku koji vama najviše odgovara, zatim o ishrani i životnim namirnicama, koju hranu treba izbegavati.Ukazuje na predispoziciju sa bavljenjem sportom ili fizičkim aktivnostima.Taj odgovor se krije u genima koji su odgovorni za snagu mišića, ligamenata, tetiva i izdržljivosti organizma.Ukoliko upoznate vaš DNK Selfi imaćete priliku za kvalitetan život.
DNK analiza identifikuje promene u hromozomima i genima.Može da se isključi sumnja na odredjene nasledne bolesti, ili na obolevanja u kasnijem životnom dobu, i kako da se obezbedi zdravo potomstvo.
Postoji i prenatalna analiza DNK koja se vrši pre rodjenja deteta, radi ranog utvrdjivanja bolesti.Radi se o terapiji matičnim ćelijama iz masnog tkiva kod koštano-zglobnih oštećenja, reumatoloških bolesti ili vaskularne lezije.
Kako se vrši DNK analiza?
Uglavnom se radi iz venske krvi i može da se uradi u bilo koje doba dana.Sada institut za molekularnu genetiku i genetičko inžinjering raspolaže sa aparatom koji čita čak 500 gena odjednom.
Problem predstavlja cena analize jer dosta su skupe i Republički Fond Za Zdravstveno Osiguranje nema ugovor sa institutom, već DNK uzorke šalje na ispitivanje u inostranstvo.
Farmakogenetika daje najbolji odgovor-krajnji cilj je da optimizuje terapiju prema DNK analizi, kako bi se izvuklo maksimalnu korist iz odredjenog leka.Ukoliko se lečite od autoimunih, kardiovaskularnih bolesti, tumora i prilikom uzimanja lekova protiv bolova.
Nutrigenetika je DNK dijeta-analiza koji pomaže da se adekvatno hranite, da izbegavate masnu, začinjenu hranu, da pijete mleka bez laktoze ili hranu bez glutena.Razrešite problem da li da popijete zeleni čaJ, kafu ili neki sok.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.