Prospan za decu i odrasle

0
436

Prospan za decu i odrasleNajčešći uzrok kašlja je prehlada virusna, bakterijska infekcija ili bronhitis, zatim kontakt sa prehladjenom osobom.Čim se oslabi imunološki sistem preko respiratornih puteva mikroorganizmi prodiru u bronhije, napadaju zdrave ćelije i razmnožavaju se.Kašalj je simptom bolesti, koji može uspešno da se leči, ukoliko drugi simptomi nisu prisutni, kao povišena temperatura, teškoće pri disanju ili bol.Biljni lekovi su izbor broj jedan, posebno se preporučuju lekovi na bazi bršljana.
Kod suvog kašlja nadražena je sluznica ždrela i najmanji nadražaj pokreće napad kašlja.Javlja se noću i ometa san.
Kod produktivnog kašlja količina sekreta se povećava.Nastaje iskašljavanje i izbacivanje sekreta.Nakupljeni sekret je podloga za razvoj patogenih mikroorganizama, zbog toga treba podstaći iskašljavanje.
Kašalj može biti u akutnoj ili hroničnoj formi.Akutni kašalj ne traje duže od 5-6 nedelja, dok hronična forma traje najmanje 3 meseca i često se ponavlja.Prilikom kašlja organizam doživljava napor, osećaj težine u grudima, iscrpljenost, malaksalost i umor.
PROSPAN je lek za iskašljavanje nakupljenog, lepljivog sekreta.Opušta i proširuje bronhije.Deluje tako što smiruje-ublažuje nadražajni kašalj.
U savremenoj fitomedicini bršljan se koristi kao lek za lečenje kašlja.
Prospan je ekstrakt bršljana-četvorostruka snaga EA575.Deluje u akutnoj i hroničnoj formi.Aktivni sastojci bršljana su saponini koji deluju na bronhije, tako što ih šire.
Prospan je prijatnog ukusa-prirodni voćni ukus trešnje, koji može da se kombinuje sa antibioticima ili drugim lekovima.
Farmaceutski oblici Prospana su:sirup, kapi, šumeće tablete, pastile za odrasle i decu starija od 6 godina.
Ne sadrži šećer, alkohol ni veštačkih boja samo suvi ekstrakt bršljana.Prospan sirup ima dizajniranu priloženu čašicu iz kojeg se uzima doza sirupa, koja se prilagodjava uzrastu.Deca mladja od 2 godine ne smeju uzimati.
Doziranje:od Prospan sirupa.
deca od 2 godine uzimaju 2X2,5 ml.
deca od 2-5 godina uzimaju 3X2,5 ml.
od 6-9 godina uzimaju 3X5 ml.
deca starija od 10 godina uzimaju 3X7,5 ml.
Karakteristika: najdeltvorniji su prirodni biljni lekovi.Prilikom kašlja odmah izaberite Prospan za vaš uzrast!
Biljni lekovi u odnosu na sintetske lekove imaju širi terapijski profil, dobro se podnesu a za primenu su vrlo jednostavni.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.