Aspirin

0
232

aspirin-3Pomaže smanjenju opasnosti od ponovljenog srčanog udara ljudima koji su već prebolili jednog ili više njih. Također pomaže i da se arterije očuvaju otvorenima kod osoba kojima je ugrađen srčani bajpas (premosnica) ili izvršen zahvat angioplastike.

Zbog rizika koje povlači za sobom uzimanje aspirina, preporuča se pažljiva procjena svakog pacijenta posebno od strane liječnika, kako bi se odvagnuli korist i rizici.

Digitalis potiče srce na snažnije kontrakcije i upotrebljava se kad je pumpanje srca oslabljeno. Također usporava ubrzano kucanje srca.
ACE (angiotensin converting enzyme) inhibitor zaustavlja proizvodnju kemikalija u organizmu koje potiču krvne žile na sužavanje. Upotrebljava se kao pomoć u kontroli visokog krvnog tlaka i za oštečene mišiće srca.

Može ga se prepisati nakon srčanog udara kao pomoć srcu da lakše pumpa krv. Također se upotrebljava kod osoba kod kojih otkazuje srce, tj. pri stanje u kojemu srce nije u stanju pumpati dovoljno krvi da zadovolji potrebe tijela.

Beta blokatori usporavaju srce i utječu na njega da kuca sa manje snage. Tlak opada i srce radi sa manje snage. Upotrebljava se kod visokog krvnog tlaka, bolova u grudima i pri sprečavanju ponovljenog srčanog udara.

Nitrati (uključivo nitroglicerin) opuštaju krvne sudove i zaustavljaju bolove u grudima.

Kalcij kanal blokatori opuštaju krvne sudove i upotrebljavaju se kod visokog krvnog tlaka i bolova u grudima.

Diuretici smanjuju količinu tekućine u tijelu. Upotrebljavaju se kod visokog krvnog tlaka.

Sredstva za smanjenje kolesterola smanjuju LDL kolesterol u krvi.

Thrombolitička sredstva također se nazivaju i sredstva za razbijanje ugrušaka. Daju se za vrijeme trajanja srčanog udara, kako bi razbila krvni ugrušak u srčanoj arteriji i ponovo uspostavila protok krvi. Lijekovi mogu uzrokovati neželjen dodatne posljedice. Ako ih primjetite odmah javite liječniku. Često je dovoljna promjena u količini ili vrsti lijeka da se spriječe neželjene dodatne posljedice.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.