Šta treba znati pre i posle vakcinacije protiv COVID-19

0
528

sta treba znati pre i posle vakcinacijeCela populacija priželjkuje stari način života, da živimo bezbrižno bez maske, distanciranja zatvoreni sa stalno dezinfekcionisanja bez druženja.Kolektivna imunizacija čini dalje transmisiju virusa COVID-19 i čini korak bliže starom načinu života.Stručnjaci upozoravaju da je neophodno da bude 50% stanovništva vakcinisano i revakcinisano.Svakako pre i posle imunizacije je važna dobra hidratacija.Prilikom dehidratacije organizma nastaju razne reakcije, kada odete na imunizaciju, koja se aktivira kada vaš imuni sistem počinje da reaguje na antitela protiv virusa, koji vam je ubrizgan.
Nakon primanja COVID-19 vakcine imunološki sistem reaguje poplavom novih antitela što je jedan od uzroka pojave temperature, groznice ili umora koja sledi odmah nakon primanja vakcine.Dobro hidriran organizam ove posledice će sprečiti jer širi sveža antitela na organe, i odvodi sve otpadne materijale stvorene od imunih ćelija.
Nakon primanja vakcine COVID-19 dalje ćemo podeliti efikasne i uspešne savete:
-Ne treba primati druge vakcine pre i posle COVID-19 vakcine minimum 21 dan se ne vrši imunizacija protiv neke druge bolesti recimo gripa.Tako će vaš organizam adekvatno primati antitela.
-Uzmite lek na bazi paracetamola-Brufena, Nimulida.To je pomoć u prvim danima imunizacije ukoliko nastaje neka reakcija kao glavobolja ili temperatura.
-Ležerno, komotno treba da se obučete majicu s kratkih rukava ili košulju da biste lakše oslobodili mesto za vakcinaciju.
Ako ste primili obe doze vakcine ne treba da se opuštate i dalje držite sve epidemiološke mere, zaštitnu masku, temeljno pranje ruke i držite distancu.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.