Majersova vitaminska infuzija

0
260

Majersova vitaminska infizijaDrugi naziv je mikronutrijentna mešavina vitamina i minerala koji se daje u vidu infuzije.
Majersova terapija  je intravenski koktel primenjuje se kod:migrene, umora, napada astme, fibromialgije, kod akutnog mišićnog grča, sezonske alergije, infekcije gornjih disajnih puteva, hronični sinuzitis, kardiovaskularne bolesti, zatim u atletskim performansama.
Majersovim koktelom može da se povećava koncentracija nekih vitamina i minerala u krvi iznad one koje se ne može postići oralnim putem.
Sadržaj Majersovog koktela:
B komplex vitamin dobar je za nervni sistem, za zdravu kožu, muskularni tonus, daje energiju, pomaže gastrointestinalnom traktu.Učestvuje u metabolizmu proteina, masti, ugljenim hidratima.Pojačava kosu, sluzokožu usta i oči.
Vitamin D intravenski:daje se u vidu vodenog rastvora, neophodan je za pravilan rast kostiju i zuba, rad mišića, nervnog i imunološkog sistema za borbu protiv bakterija i virusa, primaju i starija populacija jer pomaže zajedno sa kalcijumom za zaštitu od osteoporoze.
Magnezijum hlorid:podržava zdrav imunološki sistem, sprečava upale.Čini dobrotu za visok krvni pritisak, astme, migrene.
Kalcijum glukonat:je gradivni element kostiju i zuba, neophodan je za mišićne kontrakcije, za prenos nervnih signala, za izlučivanja hormona i enzima.
Folna kiselina:neophodan je za sintezu, reparaciju i funkciju DNK kao i mnoge metaboličke procese u organizmu.To je u stvari B9 vitamin koji se nalazi osim hrane u vitaminskim suplementima.
Vitamin C: je snažan antioksidant, rastvorljiv u vodi, deluje na slobodne radikale u tečnostima, u citosolu ćelija i krvotoka.Regeneriše i druge antioksidante kao npr.vitamin E, koenzim Q10.Kofaktor u nizu metaboličkih reakcija u sintezi kolagena.Potpuni nedostatak  C- vitamina naziva se skorbut, glavni simptomi su pege, rane po koži, ispadanje zuba, opšta slabost.Poboljšava imunitet, nivo antitela i sintezu interferona, stres, umor.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.