Rapidol S 400 mg kapsule meke

0
672

Rapidol S 400Rapidol S od 400 mg meke kapsule sadrže aktivnu supstancu ibuprofen, koji pripada grupi lekova NSAIL.Svojim delovanjem snižava povišenu telesnu temperaturu, smanjuje bol i otklanja znake zapaljenja.
Primenjuje se: kod glavobolje, migrene, bola u ledjima, menstrualnog bola, zubobolja, bolove u mišićima, upale nerava (neuralgije), reumatskog bola, kod simptoma prehlade, gripe i groznice.
Lek Rapidol S ne smete koristiti:
-ukoliko ste alergični na ibuprofen, aspirin
-ukoliko ste imali krvarenje, perforacije u želucu
-imate čir na želucu
-ukoliko imate ozbiljnu bolest bubrega, jetre ili srca
-ukoliko ste u poslednjem trimestru trudnoće
-ako ste mladji 12 godina
-ukoliko ste imali otežano disanje, astme, osip ili svrab
Posavetujte sa lekarom u slučaju da uzimate neke od sledećih lekova:
*Slični lekovi protiv bola, upale
*Lekovi za snižavanje povišenog krvnog pritiska ili srčanu slabost (npr.ACE inhibitori, beta blokatori kao što je Atenolol, zatim diuretici jer mogu da umanjuju efekat ovih lekova).
*Lekovi koji utiču na zgrušavanje krvi
*Lekovi koji se koriste za depresiju
*Lek Litijum
*Metotreksat (lek koji se koristi u terapiji karcinoma ili reumatizma) jer Ibuprofen može da utiče na pojačavanje njegovog dejstva.
*Aminoglikozidi (vrsta antibiotika)
*Oralni hipoglikemici
Rapidol S meke kapsule se uzimaju sa hranom ili pićem.Prilikom primene ne sme se uzimati alkohol.
Upotreba leka Rapidol S:
Odrasli i deca starija od 12 godina početna doza je 2 kapsule.Ukoliko simptomi ne prolaze nastaviti sa 1-2 kapsule na svaka 4 sata.Ne treba uzimati više od 6 kapsula u toku 24 časa.
Kapsulu treba progutati ucelo bez žvakanja.
Moguća neželjena dejstva: nelagodnost, bol u stomaku, problemi sa varenjem, mučnina, povraćanje, proliv,zatvor, gasovi, pogoršanje ulceroznog kolitisa, čir na želucu, povraćanje krvi ili crna stolica.Ozbiljna reakcija na koži, alergijska reakcija, otečenost lica, jezika, grla, preskakanje u srčanom ritmu, astma, zviždanje u plućima, povišen krvni pritisak ili srčana slabost.Problemi sa jetrom ili bubregom.
Farmaceutski oblik: meka želatinska kapsula, ovalnog oblika sa providnim svetložutim želatinskim omotačem i odštampanim logom bele boje.Čuvati van domašaja dece.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.