Šta je praktičnije rešenje za kupatilo:kada ili tuš-kabina?

0
270

Ako se dvoumite da li da u kupatilo, veliko ili malo, ugradite kadu ili tuš-kabinu, opredijelite se za ono što vam prostor nalaže. Mi vam otkrivamo i dobre i loše strane obje varijante.
U posljednjih nekoliko godina tuš kade s kabinom postale su pravi hit. Kupuju ih i oni s malim, ali i oni koji imaju veliko kupatilo. Neki srećnici pak instaliraju i kadu i tuš-kabinu, za svaki slučaj, za zimu i ljeto. Brz životni tempo i nemanje slobodnog vremena kao da su staro dobro leškarenje u kadi protjerali iz naših života. Iako uživanje u toplini opuštajuće kupke zdravlja vrijedi.
TUŠ-KABINE ZA MALA KUPATILA
Ukoliko imate malo kupatilo, tuš-kabine su idealno riješenje jer ćete na taj način maksimalno iskoristiti prostor. Kao prednosti tuš-kabine prodavci navode i znatno manju potrošnju vode, jer se u kabini manje zadržavate.
Danas u prodavnicama sanitarije možete naći razne hidromasažne tuš-kabine, koje, osim što su osvijetljene, imaju i radio, masažer za stopala i priključke za telefon i MP3 plejer. Naravno, za takav ugođaj potrebno je i više novca – od 300 eura pa naviše.
Ukoliko vam dubina džepa ne dozvoljava blagi luksuz, možete da kupite i plitke i duboke tuš-kabine već od 130 eura, a možete da birate između četvrtastog i polukružnog oblika.
Pri kupovini tuš-kabine, posebno obratite pažnju na boju stakla. Providno staklo moraćete da čistite skoro poslije svakog tuširanja, pa vam preporučujemo da se opredijelite za tzv. pjeskirano staklo na kojem se ne vide fleke.
Ali, tuš-kada ima i neke nedostatke, ona nije riješenje ukoliko imate bebu ili živite u kući s roditeljima, mada je na tržištu i dosta modela sa ugrađenim sjedištem, Ali, kako ćete u njoj kupati bebu? Takođe, ručno pranje veša u plitkoj tuš-kadi je, blago rečeno, nemoguća misija.
KLASIČNE KADE SU DANAS LUKSUZ
S druge strane, klasične kade danas predstavljaju kutak za luksuz, opuštanje i uživanje. Izbor kade postao je pitanje stila, ali i prostora. Trenutno na tržištu možete naći baš ono što želite, što je ranije bilo nezamislivo: i po veličini, i po boji, a o oblicima da ne govorimo.
Četvrtasta kada još uvijek je najpopularnija, djelimično i zato što se lako postavlja, a dijelom i zato što u njoj možete da se protegnete i uživate. Kada sužena na jednom kraju praktično je riješenje za mala kupatila, jer pokraj tog dijela kade može da vam stane lavabo i da ga pri tom nesmetano koristite a da ne udarate u kadu. Jedna od najmodernijih i svakako najluksuznijih varijanti jeste staklena kada, na kojoj bismo vam zavidjeli.
Ipak, danas su najpopularnije akrilne kade jer se lako i brzo održavaju. Na njima se ne vide ni slučajna oštećenja – sjetite se samo emajliranih kada na kojima se iz aviona vidi svaka ogrebotina. I da spomenemo džakuzi, razne kade sa ventilima i masažerima, riječju bazenima za spa kućne centre. Lijepo jeste i lijepu cenu ima.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.