Mala kućna “kancelarija”

Mala kućna “kancelarija”

0
274

Radni kutak u domu: Ako nemate zasebnu prostoriju, najbolje bi bilo da bude u sklopu dnevne sobe

kancelarijaOd kada su kompjuteri ušli u našu svakodnevicu, radni kutak je posebno dobio na značaju. Da biste u domu bili efikansi i produktivni, prostor u kojem radite trebalo bi da ispunjava određene uslove.

Ako nemate zasebnu prostoriju, najbolje bi bilo da bude u sklopu dnevne sobe. U tom slučaju pokušajte da vizuelno izdvojite taj deo od ostatka prostorije; enterijeristi preporučuju da deo zida oko radnog stola okrečite drugom nijansom. Dobro bi bilo da to budu crvena, narandžasta ili žuta, jer jarke boje stimulišu mozak. Radni kutak trebalo bi da bude blizu prozora, kako bi imao dovoljno prirodnog svetla. Kada je u pitanju rasveta, izbegavajte neonske sijalice jer umaraju oči i remete koncentraciju.

Za male stanove najbolje rešenje su mali stolovi za kompjuter, sa nekoliko polica za monitor, tastaturu i kućište, a najkomotnije će vam biti dok radite ako je radna ploča široka najmanje 50 cm i možete da oslonite ruke. Kada je reč o estetici, sto mora da se uklopi uz boje i stil koji dominira u domu. Prozračni materijali poput mlečnog stakla, ne opterećuju prostor, a mogu da se nađu u različitim nijansama. Dekorateri ga preporučuju za prostore uređene u stilu minimalizma, dok se u ambijentu gde preovladava drvo, egzotičan nameštaj i topli tonovi, savršeno uklapaju retro modeli, koji su ove sezone u trendu, naročito u krem-beloj boji. U ovu svrhu možete i da iskoristite sekretar. Da bi sto bio funkcionalniji, dobro bi bilo da ima točkiće.

Stolica na kojoj radite takođe je vrlo važna; idealno bi bilo da ima podesivo, anatomsko sedište i naslon koji bi telu pružili dobru podršku dok radi.

Ukoliko nemate dovoljno prostora za odlaganje knjiga, fascikli i pribora za rad, problem ćete najbrže i najlakše da rešite ako na zid iznad stola okačite policu. Prilikom izbora materijala i boja vodite računa o tome kako će da se uklopi sa ostalim nameštajem. Ako nameravate da na ovaj element postavite neki uređaj, planirajte i ugradnju utičnica u police kao i masku koja će da kamuflira gajtane.


POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.