Darkfield mikroskopska metoda

0
303

Darkfield_mikroskopska_metodaDarkfield mikroskopska metoda je moderna analiza „žive kapi krvi“, koji pripada ispitivanja holističke medicine.Ova metoda omogućava stanje krvnih stanica i plazme, vezano za način života i ishrane svake osobe.Analiza žive kapi krvi nije dijagnostički postupak već je prevencija kod hronične bolesti.Vrši se prvenstveno kod „zdrave populacije“-male dece-sportista, a na zadnjem mestu su osobe sa zdravstvenim tegobama.Najvažniji deo ove metode je mogućnost promene u izgledu i dinamici krvnih stanica kao i krvne plazme, mnogo ranije pre nekog oboljenja.Slika krvnih stanica i plazme govori koliko smo zdravi / bolesni i biološki stari.
Uzima se kapi krvi iz prsta na prazan želudac.Vrši se mikroskopski pregled pod velikim uvećanjem na tamnoj podlozi što daje uvid u ispitivanom uzorku krvi.Razmaz krvi nije obojen i nije fiksiran.Procenjuje se stanje pune krvi a ne samo deo.Ova vrsta analize ne može biti zamenjena u običajenim testovima krvi u laboratoriju.Sa ovom analizom se dobija rezultat kvaliteta stanica krvi, njihov oblik, pokretljivost i medjusobni odnos.Na izgled krvi ima uticaj alkohol, opojna droga, toksično delovanje usled profesije (npr. farbar, moler, frizer, radnici na bezinskoj pumpi).
Darkfieldova metoda govori o zdravstvenom stanju jer ne biti bolestan, ne znači da ste zdravi! Zdravlje znači potpuno  psihičko-fizičko i socijalna ravnoteža organizma.Darkfieldovom  mikroskopijom može da se utvrdjuje sledeća slika:
-koliko je organizam hidriran
-sklonosti krvnim, srčanim bolestima
-stanje imunološkog sistema
-postojanje stresne situacije
-nedostatak vitamina, minerala, aminikiselina iz organizma
-sposobnost organizma da neutralizuje otrove, delovanje toksina, slobodnih radikala i parazita
-sposobnost organizma za probavu belenčevina i masti
-postojanje disbalansa ili narušene ravnoteže u organizmu
-ravnoteža izmedju dobrih i štetnih bakterija (disbioza)
-oštećenje stanica usled toksina ili slobodnih radikala

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.