Oslobodimo se celulita

0
466

Celulit se danas doživljava prvenstveno kao estetski problem, iako on definitivno nije samo to. Na žalost celulit predstavlja ozbiljan zdravstveni problem koji se javlja usled smanjene mogućnosti razlaganja masti. Estrogen takođe usporava razlaganje masti. Ta nerazložena mast se taloži u depoima koji se nalaze najčešće na bokovima, sedalnom predelu i stomaku. Na mestima na kojima je potporno vezivno tkivo slabo i istanjeno masno tkivo prodire u epiderm, i na tim mestima na koži formira oblik kože popularno nazvan  narandžina kora.Istraživanja su pokazala da se celulit ne leči mršavljenjem i restrikcionim dijetama, takođe ni preteranom fizičkom aktivnošću jer to čak može i pogoršati stanje. Takođe je zabluda da se celulit može izlečiti gladovanjem ili čisto vegetarijanskom ishranom.
Kako se onda rešiti celulita? Evo nekoliko praktičnih saveta.
Pre svega, povećajte unos tečnosti u organizam – najmanje 2l dnevno i to – vodu, nezaslađen čaj i prirodno ceđeni voćni sok, to će pospešiti razmenu materija i eliminaciju toksina iz organizma.
Zatim promenite navike u ishrani. Konzumirajte sveže ili bareno voće i povrće, izbegavajte prženo meso i zasićene masnoće. Takođe izbegavajte so i jake začine – radije se opredelite za piletinu, ćuretinu i ribu, jezgrasto voće i maslinovo ulje.
Konzumirajte složene ugljene hidrate – ovsene pahuljice i musli koji će vam očistiti organizam.
Osim što sprečava nastanak celulita ovakva ishrana je blagotvorna za ceo organizam.
Aktivirajte se. Izdvojte bar 30 min. dnevno za umerenu fizičku aktivnost -tako ćete ubrzati metabolizam.
Povremeno masirajte područja podložna nastanku celulita. Masaža kvalitetnim anticelulit preparatima stimuliše cirkulaciju krvi i limfe i pospešuje eliminaciju celulita.
Poslednja stvar – opustite se. Celulit može nastati i pod uticajem stresa pa zato bar 1 sat dnevno posvetite sebi. Napravite atmosferu u kojoj ćete se osećati prijatno.
I budite uporni – za rešavanje svakog problema je potrebno vreme.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.