Nesvesno uništavanje zdravlja

0
238

nesvesno-unistavanje-zdravljaPreterana higijena pranje ruke antibakterijskom sapunom, često provetravanje stana, dobra obuća i odeća još ne znači da će te ostati zdravi jer postoje stvari dnevne navike koji vam narušavaju imunitet a niste ni svesni.

Preopterećenost stres zbog materijalne situacije, svadja kod kuće ili na poslu, bolest u porodici vam ugrožava imuni sistem.
Stalno se vozite automobilom ništa ne pešačite, ne krećete se, ne vodite aktivan život bar sat vremena hoda bi trebalo dnevno da podstaknete svoj imuni sistem.
Osećanja iskažite nemojte u sebi zadržavati gnev, bes, uvrede, nezgode već kažite šta vam smeta.To su prirodna antitela protiv bolesti, i nemojte narušavati svoj imunitet.
Slabo spavanje i odmor ugrožava vaše zdravstveno stanje naročito imuni sistem.Gledajte da se naspavate bar 7-9 časova neprekidno, da se organizam oporavlja.
Konzumiranje previše antibiotika nikad ne treba uzimati antibiotika bez saveta lekara.Koriste se samo kod bakterijske infekcije što vi sami ne možete odrediti.Ako započinjete terapiju završite do kraja.
Pušač ili pasivni pušač deli granicu izmedju pušača i pasivnog pušača što je vrlo štetno za zdravlje.Pasivno pušenje može biti okidač za astmu ili druge respiratorne infekcije.A o pušačima da ne govorimo-sami sebe truju.Duvanski dim sadrži oko 4000 različitih hemijskih supstanci.Od njih je najpoznatiji nikotin što stvara zavisnost.Sasojak duvanskog dima inhalira se u pluća prelazi u krvotok i uzrokuje razna oštećenja na krvnim sudovima.Glavni faktor za razvoj raka bronha, pluća, grkljana, ždrela, usne šupljine, jednjaka, neke oblike leukemije, mokraćne bešike, pankreasa.Osim nikotina jako štetan ugljen monoksid (Co) što smanjuje snabdevenost organizma kiseonikom.Štetni sastojci duvanskog dima su još ugljovodonici, acetaldehid, pesticidi, hrom, kadmijum, olovo, benzen, iritantni toksini, kanceri.
Nadjite sebi društvo i prijatelje ljudi s manje socijalnih kontakata pre se razboljevaju  nego koji su stalno u pokretu u društvu prijatelja.Organizujte izlete, druženje u parku, šetnja kroz grad što će vam činiti zadovoljstvo i dobro uticati na vaše raspoloženje i zdravlje.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.