Laki fitnes saveti za ravan stomak

0
217

OSNOVNI TRBUŠNJACI
Iako vežbi za stomak ima mnogo, klasični trbušnjaci su najefektivniji. Važno je da pokrete pravite polako.
1. Lezite na leđa, noge su savijene u kolenima, stopala ravno na podu, a ruke pored ušiju.
2. Savijte ramena unapred, a donji deo leđa ostaje na podu. Zategnite trbušnjake, izdahnite dok se podižete, a udahnite dok se spuštate. Svako ponavljanje treba da oduzme oko četiri do pet sekundi.
3. Dva seta od 12-15 ponavljanja svaki drugi dan

ZAMISLITE GREJPFRUT
Jedna od najvećih grašaka koju ljudi prave kad rade trbušnjake je to što spuštaju glavu. To opterećuje vrat i skreće fokus sa vaših trbušnjaka. Svaki put kada radite vežbe za stomak na podu, zamislite da vam je grejpfrut zaglavljen između brade i grudi.

VEŽBAJTE UVLAČENJE STOMAKA
Efekat je dvostruk: kad uvučete stomak, automatski izgledate vitkije. Ali to nije sve! Ponovite ovo više puta dnevno, trudeći se da ostanete u tom položaju nekoliko sekundi. Tako ćete ojačati mišiće i rešiti problem isturenog stomaka.

JEDITE INTEGRALNI HLEB
Otkriveno je da osobe koje jedu više integralnih žitarica imaju manje masnih naslaga, uključujući i salo na stomaku. Integralne žitarice stvaraju osećaj sitosti jer se duže vare od prerađenih žitarica. Nikada ne večerajte bar tri sata pred odlazak u krevet.
Ne jedite slatkiše i grickalice. Pivo,gazirana pića i zašećereni voćni sokovi su zabranjeni.

VIŠE SMEHA – MANJE NASLAGA
Depresija i stres usko su povezani sa nakupljanjem masnih naslaga na stomaku jer remete redovnu ishranu. Zbog toga dolazi do naglog pada šećera u krvi, ali i prejedanja koje pospešuje taloženje sala na struku. Takva vrsta masnoća se najteže gubi, pa umesto brige pozovite prijatelje na druženje i priuštite sebi dozu smeha, koji jača trbušne mišiće.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.