Koliko se žensko tijelo razlikuje od muškoga?

0
202

koliko-se-zensko-telo-razlikuje-od-muskogaŽensko je tijelo enigma – i muškarcima, ali i samim ženama. Za mnoge razlike među spolovima ljudi još ne znaju, a nesumnjivo neke će iznenaditi i vas. Otkrivamo vam malo poznate razlike između muškog i ženskog tijela
Mislite da sve znate o muškim i ženskim dijelovima tijela? Razmislite opet! Koga je priroda nagradila, a kome naštetila?
Žene imaju celulit jer imaju tanju kožu i više masti u tijelu

Problemi s ligamentima

Žene imaju slabije bokove i gluteuse pa im zbog toga vrlo često prilikom napora trpe unutarnji ligamenti koljena. Baš zbog tih ozljeda, ženama često dođu suze na oči. Problem je posebno pojačan tijekom menstrualnog ciklusa zbog hormona i njihova utjecaju na čvrstoću, odnosno opuštenost ligamenata.

Ispadanje kose

Tri mjeseca nakon porođaja, mnoge novopečene majke muče se s ispadanjem kose što je posljedica hormonalnih promjena u tijelu. No, srećom, to nije trajno stanje. Nakon što se hormoni vrate u normalu, i kosa prestane ispadati.
Više masti
Manje testosterona u ženskom tijelu znači i manje mišića, a više estrogena u tijelu znači i više masti u tijelu i to za osam posto više nego u muškom. Da, to nije dobra vijest za žene, ali to tako prirodno mora biti zbog potomaka koje će žena roditi. Višak masti simbolizira zapravo plodnost.

Manja jetra

Jeste li već primijetili da se žene puno brže napiju i da alkohol na njih snažnije utječe? To je zato što žene imaju manju jetru od muškaraca. Upravo zbog veličine, muška jetra može zadržavati više vode pa se alkohol, ali i drugi toksini bolje i brže razrađuju. Kod žena to nije slučaj i zato se ženska jetra može brže oštetiti.

Celulit

Jeste li se ikada zapitali zašto muškarci nemaju celulit? To je zato što muškarci imaju manje masti u tijelu, više vezivnoga tkiva i deblju kožu od žena. Nije pravedno, ali je tako.

Bol

Da, žene su te koje rađaju djecu – neke čak i više puta, a opće je poznato da porođaj boli. Znači li to da muškarci intenzivnije osjećaju bol od žena? Ne, naprotiv! Žene u tijelu imaju više receptora u živčanom sustavu što znači da osjećaju bol u većem dijelu tijela od muškaraca. Usto, njihova je bol dugotrajnija.

Miris tijela

Mnogi muškarci misle da žene mirišu poput šećera i finih začina. No stvarnost je baš suprotna. Znanstvenici su otkrili da žensko tijelo proizvodi više sumpora – tvar od koje i potječe neugodni miris u znoju. Mirisnu reputaciju žene su najvjerojatnije zaradile samo zato što se češće peru od muškaraca i zato što redovitije koriste parfeme i dezodoranse.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.