Kiselina pomaže glasnim žicama

0
276

kiselina-pomaze-glasnim-zicamaHijaluronska kiselina nema svoju primenu samo u kozmetici, već se koristi i u medicini, kod lečenja prekomernog isušenja grla, oka i nosne šupljine, a podmlađuju i glasne žice.
Zahvaljujući njenoj sposobnosti da kao sunđer upija vodu, kozmetičari i proizvođači preparata za negu kože proglasili su hijaluronsku kiselinu svojim glavnim saveznikom u borbi protiv bora. Međutim, malo je onih kojima je poznato da se ova kiselina već godinama koristi i u medicini, kod lečenja prekomernog isušenja grla, oka i nosne šupljine. Uz to, zahvaljujući hijaluronskoj kiselini lekari su u stanju da podmlade glasne žice!

Zbog alergijske reakcije na brojne alergene, kao što su suv vazduh, duvanski dim, zagađen gradski vazduh, ili zbog hronične upale sinusa i drugih oboljenja, s godinama dolazi do postepenog isušivanja grla. Ono se u početku manifestuje blagim peckanjem u dnu grla, koje se pojačava, a može dovesti i do privremenog gubitka glasa.

Međutim, rezultati nedavno sprovedenog istraživanja u Francuskoj pokazali su da je uklanjanje ovih simptoma moguće gotovo u potpunosti ukoliko se lečenje hijaluronskom kiselinom započne već pri pojavi prvih simptoma. Autor istraživanja, istaknuti francuski otorinolaringolog Žan Abitbol, tvrdi da su rezultati pokazali da je intenzitet simptoma izazvanih isušenjem grla, kao što su promuklost, upala, bol, peckanje i kašalj, smanjen za čak 60 odsto.

Ali, to nije sve, ovih dana je u Francuskoj počela prodaja dražeja hijaluronske kiseline koje se mogu kupiti bez recepta. Sisanjem dražeje na jeziku i grlu formira se zaštitni film koji deluje i do sat vremena i štiti glasne žice.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.